Afbeelding

Hoe maak je een goede wervingsvideo met voice-over?

Algemeen

Je zou zeggen dat je als bedrijf in deze bijzondere tijd makkelijk aan mensen kunt komen. Dat is tot op zekere hoogte ook zo, behalve als je online marketing professionals, IT-specialisten of andere beroepen zoekt waar veel vraag naar is. Aangejaagd door de sterkte groei van e-commerce zijn deze mensen bijzonder lastig te werven.

Een wervingsvideo laten maken kan dan een goed idee zijn om bij deze sollicitanten op de radar te komen. Maak hoe maak je zo’n video en waar vind je een passende Nederlandse voice-over die kan fungeren als stem van je bedrijf? One Media heeft deze specialisaties in huis en deelt de belangrijkste tips voor een geslaagde wervingsvideo.

Tip 1: Wees echt!
Net als sommige mensen willen ook sommige bedrijven meer lijken dan ze zijn. Niet doen, en vaak onnodig ook. Kijkers prikken er vaak doorheen, en vaak is het uitlichten van iets waar je echt goed in bent al voldoende voor een goede wervingsvideo. Laat vooral ook echte mensen (je werknemers) zien en geef een kijkje in de keuken van jouw bedrijfscultuur.

Tip 2: Een wervingsvideo maken voor je doelgroep
Als je doelgroep bezorgers is, dan is je gemiddelde leeftijd waarschijnlijk jonger dan als je doelgroep concert dirigenten is. Dat is belangrijke informatie voor de invalshoek en tone of voice van jouw wervingsvideo. Het heeft impact op de mensen die je wilt laten zien, de vormgeving, de muziek en zelfs de voice-over die je kiest: eentje met een jonge uitstraling.

Tip 3: Bekijk geslaagde wervingsvideo voorbeelden 
Zoals de meeste dingen in het (bedrijfs)leven, is ook het concept wervingsvideo of recruitmentvideo al voor je uitgevonden. Je hoeft maar ‘vacature video’ of ‘werken bij’ op YouTube in te tikken, en de geslaagde voorbeelden rollen je tegemoet. Bekijk daarom eerst voorbeelden van bedrijven die een beetje in jouw niche actief zijn, en kijk welke slimmigheden jij in je eigen wervingsvideo laten maken kunt.

Tip 4: Zorg voor een goede promotie van je video
Het gezegde ‘alles is te koop’ geldt zeker voor online. Bereik kun je kopen, en via de vele social media platforms vaak voor lage prijzen ook. Wel belangrijk om je video te laten vertonen bij de juiste doelgroep, de targeting dus. Een full service mediabureau zoals One Media heeft gelukkig consultants in huis die daarvoor kunnen zorgen. Zo haal je het maximale uit je video en is een geslaagde campagne bijna gegarandeerd.

Tip 5: Werk met een ervaren voice-over (agency)
Misschien heb je toevallig iemand op de receptie zitten ‘met een mooie stem’. Zou kunnen, maar weet dat het inspreken van een Nederlandse voice-over vakwerk blijft. Je pikt een echte stemacteur van een voice-over agency er zo uit ten opzichte van een beginneling. Als je je realiseert dat de voice-over ook de stem van je bedrijf is begrijp je wel dat deze besparing van slechts enkele euro’s in het niet valt bij de eventuele schade aan je wervingsvideo die het kan opleveren, niet doen dus.

Dit artikel wordt u aangeboden door Onemedia. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden