Drie redenen om je verzekeringen te vergelijken

Op internet zie je steeds meer vergelijkers verschijnen. Tegenwoordig kun je telefoonabonnementen, energie, hypotheken, wasmachines, koelkasten, vliegtickets en nog veel meer producten en services vergelijken. Het is ook mogelijk om verschillende verzekeringen te vergelijken, zoals autoverzekeringen, zorgverzekeringen en woonverzekeringen. Maar waarom zou het lonen om je verzekeringen te vergelijken? Wij geven je drie redenen.

1: Geld besparen

Door je verzekeringen te vergelijken, kan je geld besparen. Je kunt binnen een vergelijker kiezen voor de goedkoopste optie. Met sommige verzekeringen kan je ook nog kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen (denk hierbij aan een autoverzekering). Je kunt de verzekering zo duur maken als je zelf wilt.

2: Kies de beste voorwaarden

De goedkoopste verzekering heeft meestal niet de beste voorwaarden. De verzekering met de beste voorwaarden biedt de beste dekking. Een verzekering is bijvoorbeeld niet bij alle verzekeraars dagelijks opzegbaar of er geldt een eigen risico bij schade. 

3: Geen adviseur nodig

Wanneer je ervoor kiest om zelf je verzekeringen te vergelijken, is er geen financieel adviseur nodig die verzekeringen voor je afsluit. Dit scheelt vaak in kosten. Let er wel op dat er enige financiële kennis is vereist om online verzekeringen af te sluiten.

Het vergelijken van verzekeringen is mogelijk via verzekerings API’s die door verschillende bedrijven worden aangeboden. Deze serviceprovider voor verzekeringen heeft een API beschikbaar gesteld waarin autoverzekeringen met elkaar vergeleken kunnen worden. 

Al met al loont het dus om verzekeringen te vergelijken. Dus pak je verzekeringen erbij, ga op zoek naar betrouwbare vergelijkers en start met het vergelijken van je verzekeringen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Risk.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden