“Ik vind warm eten zo lekker en we hebben allebei zo’n plezier in het samen koken.” Foto: Margo van Steen
“Ik vind warm eten zo lekker en we hebben allebei zo’n plezier in het samen koken.” Foto: Margo van Steen

Samen kokkerellen

STEENDEREN – Een aantal gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen wordt met een regelmaat door een vrijwilliger bezocht. Voor de meesten van hen is het vanwege hun lichamelijke beperking niet meer mogelijk om deel te nemen aan activiteiten. Veelal bestaat het bezoek uit gezellig samen een kopje koffie of thee drinken, vergezeld van verhalen van de gast en natuurlijk van het bijpraten van wat er zoal in het dorp is gebeurd. Gast Leida Roelofs en bezoekvrijwilliger Annie Schooltink hebben hun eigen invulling gevonden: samen kokkerellen.

Leida Roelofs was al lichamelijk beperkt; door een ongelukkige val moest de rollator plaats maken voor een rolstoel. Sindsdien gaan twee vrijwilligers om en om bij haar aan. Een daarvan is Annie Schooltink. “Leida en ik kennen elkaar uit de tijd dat ik als verzorgende dagelijks bij de familie kwam. Dat is al weer een aantal jaren geleden.”

Vanaf 1 juli is bezoekwerk door het Nationaal Bureau van de Zonnebloem weer toegestaan. De coronamaatregelen waren versoepeld, beschermingsmiddelen werden uitgereikt. Annie pakte haar bezoekjes aan Leida meteen weer op.
“Ik kan niet meer zelfstandig mijn potje koken, ben afhankelijk van magnetronmaaltijden. Toen ik Annie voorstelde om samen te koken, stond zij al bij de deur om samen boodschappen te gaan doen.” Na gebakken aardappeltjes, een stukje vlees en sla stonden afgelopen donderdag pannetjes met aardappelen, verse spinazie en saucijzen op de kookplaat. “Oh, wat zal ik daar van smullen!”


www.zonnebloem.nl/steenderen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden