De Steenderense kerk is vanaf 19 juli weer toegankelijk voor diensten. Foto: Maria Schotman
De Steenderense kerk is vanaf 19 juli weer toegankelijk voor diensten. Foto: Maria Schotman

Diensten in St. Willibrordkerk met voorzorgsmaatregelen

STEENDEREN - In de St. Willibrordkerk in Steenderen was de laatste viering, voordat de corona-uitbraak tot sluiting noopte, op zondag 8 maart. Daarna mocht er lange tijd niet meer gevierd worden vanwege de corona-maatregelen. De vaste gang naar de kerk stokte. Zondag 19 juli vanaf 9.30 uur is er voor het eerst weer een woord- en gebedsdienst.

Gelukkig ging de kerkdeur overdag open om iedereen de gelegenheid te geven een kaarsje op te steken bij Maria, te bidden of te bezinnen. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen natuurlijk. Hier werd door velen gebruik van gemaakt.

Nu de kerken weer open mogen gaan ook de vieringen in Steenderen weer van start. Zondag 19 juli is er om 9.30 uur een woord- en gebedsdienst. De vrijwilligers zijn hard aan het werk om de kerkgangers veilig te kunnen ontvangen en een inspirerende dienst mee te geven.
Daarvoor is een aantal belangrijke maatregelen genomen. Allereerst dient men zich van tevoren aan te melden (mits klachtenvrij). Men kan zich tot vrijdagavond 17 juli 20 uur telefonisch of via de mail opgeven bij Maria Schotman, 06-44338522, mariaschotman@gmail.com of bij Trudi van der Weijden op 06-16066571 of trudivanderweijden@gmail.com. Bij de kerk komt worden de bezoekers ontvangen en wordt ieders naam geregistreerd. Er wordt naar de gezondheid gevraagd. Dan desinfecteert iedereen zijn handen, alvorens de kerk binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt men ontvangen door een andere vrijwilliger die iedereen naar de plaats begeleidt. De bezetting gebeurt van voor naar achter (er zijn zestig plaatsen beschikbaar. Mensen uit één gezin mogen bij elkaar zitten).
Er is geen communie uitreiking en meezingen is niet toegestaan. Na de dienst wordt iedereen weer begeleid naar de uitgang. Ook buiten dient men zich aan de afstandsregel te houden. Er wordt gevraagd vanaf 9.15 uur naar de kerk te komen zodat er een goede doorstroming kan zijn.
Dit alles is bedoeld om besmettingen te voorkomen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden