Modder was een week lang het favoriete kinderspeelgoed. Foto: Lisa Ankersmid Fotografie
Modder was een week lang het favoriete kinderspeelgoed. Foto: Lisa Ankersmid Fotografie

Modderdag wordt modderweek bij KDV Rozemarijn en BSO de Boomhut

HENGELO - Maandag 29 juni was het Nationale Modderdag. Maar bij KDV Rozemarijn en BSO De Boomhut besloten ze er in alle enthousiasme een hele modderweek van te maken.

Zowel de jongste kinderen van kinderdagverblijf Rozemarijn als de oudste kinderen van buitenschoolse opvang De Boomhut (organisatie van Humankind) hebben kunnen zien hoe leuk het is om met modder te spelen en dat vies worden helemaal niet erg is. Ze ontdekten hoe je modder maakt, er een heerlijk soepje van kan koken en hoe modder voelt door erin te graaien. Verder maakten ze een vulkaan van modder en deden ze zelfs een modder-estafette. Tot groot plezier van zowel de kinderen als de leidsters.
Een aantal durfals wist al meteen raad met de modder. Andere kinderen vinden het eerst maar vreemd en raakten de drab heel voorzichtig aan, Maar het duurde niet lang voor ze volop meededen. En ze genoten ervan om te mogen knoeien, ontdekken en ongeremd bezig te mogen zijn.
Op naar nog meer moddertaartjes, moddersoepjes, modderpannenkoeken, modderpizza's en alle andere modderverrassingen die de kinderen voor de medewerkers hebben gemaakt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden