Deelnemers van de Balkon Beweegdag. Foto: Anita Bongers
Deelnemers van de Balkon Beweegdag. Foto: Anita Bongers

Gymmen op de Balkon Beweegdag

STEENDEREN - Zo´n tien weken geleden kwamen de deelnemers van de Stichting Welzijn stoelgym voor het laatst samen. Vanaf half maart mocht het door de corona niet meer. En wat hebben ze het bewegen gemist, maar vrijdag 29 mei mochten ze weer, op de Nationale Balkon Beweegdag bij de Bongerd. Het was als vanouds gezellig.

Iedere donderdagochtend kwam een groep ouderen bij elkaar in de Kei voor de stoelgym. Toen alle activiteiten gestopt moesten worden, stopte dus ook de stoelgym. Maar vrijdag 29 mei, de dag die is uitgeroepen tot Nationale Balkon Beweegdag, kwam Ieke om weer een les te geven. Dit keer niet binnen maar buiten.

Een paar bewoners konden vanaf hun eigen balkon meedoen. Voor de anderen waren stoelen op de stoep gezet. Netjes anderhalve meter uit elkaar. Ieke had haar geluidsinstallatie meegenomen zodat ze goed te verstaan was, want anderhalve meter betekent ook een afstand.

De muziek die ze uit had gezocht vertelde het verhaal van het gemis van elkaar, Spanje waar het heel erg was en het samen verder gaan. Na een tijdje gingen de armen en benen steeds soepeler de lucht in.
De zon werkte goed mee waardoor het best warm werd, de fles water met de koek was dan ook erg lekker. En die fles: die wordt weer gebruikt voor de oefening. Na een uurtje zat deze beweegles erop, maar er is met elkaar afgesproken dat ze het snel over gaan doen. Op straat is ook best leuk, als er maar bewogen kan worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden