Heren en dames gaan van start bij de Quintusloop. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Heren en dames gaan van start bij de Quintusloop. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Nieuwe elementen voor achtste Quintusloop

HENGELO/REGIO - De voorbereidingen voor de achtste editie van de Quintusloop, in principe gehouden op 24 mei, zijn in volle gang. Naast de 1, 5 en 10 kilometer en de twee jaar geleden uitbreiding met de halve marathon, staat er ook dit jaar een toevoeging op het programma: de G-run voor mensen met een beperking. Een andere aanpassing is de start- en finishlocatie. Deze verhuisd van Sporthal de Kamp naar het centrum van Hengelo voor eetcafé Jansen & Jansen.

Na de inspanning van de lopers kan men voor een drankje of een versnapering terecht op een gezellig terras, waar vanaf ook andere lopers nog aangemoedigd kunnen worden.
Het parcours van de 5 en 10 kilometer en de halve marathon is voor een klein gedeelte aangepast en gaat al snel weer door het prachtige bosrijke buitengebied van Hengelo Gld. met haar verharde en onverharde paadjes.
De 1 kilometer en de G-run blijven in het centrum van Hengelo. De deelnemers aan deze runs lopen drie ruime rondjes om de kerk. Ouders, vrienden en bekenden hebben zo de mogelijkheid om hun loper driemaal aan te moedigen. Bij de start en onderweg wordt er uiteraard weer gezorgd voor muziek.

Het coronavirus maakt het onzeker of de Quintusloop door kan gaan, maar noteer alvast de datum in je agenda en houd je conditie op peil. Ga individueel trainen voor dit mooie sportevenement in Hengelo Gld.

De starttijden van de verschillende afstanden zijn te vinden op de website, alwaar ook de inschrijving voor deze mooie loop. Na afloop van de prestatie ontvangen deelnemers een mooie medaille van de Quintusloop. De organisatie hoopt iedereen graag te zien op 24 mei!


www.quintusloop.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden