Tijdens De IJsselkaravaan praten inwoners met elkaar over landschapswaarden. Foto: Heidi Linck
Tijdens De IJsselkaravaan praten inwoners met elkaar over landschapswaarden. Foto: Heidi Linck

Inwoners Rha in gesprek over landschapswaarden

Algemeen

RHA/OLBURGEN - Het Nederlandse landschap verandert sneller dan ooit. Om de lokale waarden van het landschap te kunnen behouden voor de toekomst, is het van belang dat die waarden bekend zijn. Dat is de reden voor het initiatief De IJsselkaravaan, een project waarin inwoners met elkaar die landschapswaarden in kaart brengen. Op woensdag 25 maart zijn inwoners van Rha en omgeving uitgenodigd; vanaf 19.00 uur in Dorpshuis 't Lokaal in Olburgen.

De IJsselkaravaan is een initiatief van de IJsselbiënnale, een kunstfietsroute langs de IJssel, maar heeft niet als doel een kunstwerk te realiseren. In plaats daarvan zijn beeldend kunstenaar Heidi Linck en landschapsarchitect Peter Hermens gevraagd om het landschap te verkennen en in gesprek te gaan met inwoners.

Heidi Linck, verkenner: "Als inwoners pas in discussie gaan over wat hun landschap waardevol maakt als er plannen op hen afkomen, zijn ze vaak al te laat en rest er alleen nog protest. Met de IJsselkaravaan willen we dit vóór zijn en vrij van plannen samen met bewoners een eigen landschapsbeeld voor Rha ontwikkelen."

De IJsselkaravaan strijkt neer in acht kleine kernen langs de IJssel, waaronder Rha. Op woensdag 25 maart zijn inwoners van Rha en omgeving uitgenodigd in Dorpshuis 't Lokaal in Olburgen hun kijk op Rha te delen. Ook presenteren de verkenners een serie foto's van het landschap en kaarten. Entree en koffie/thee zijn gratis, aanmelden is gewenst in verband met de organisatie en kan via mail.


ijsselkaravaan@ijsselbiennale.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant