De spelers van de Hengelose toneelvereniging. Foto: Anita Roenhorst
De spelers van de Hengelose toneelvereniging. Foto: Anita Roenhorst

Hengelose Toneelvereniging brengt 'Tinus zien popken'

HENGELO - De Hengelose toneelvereniging (HTV) houdt haar jaarlijkse toneeluitvoeringen in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 te Hengelo. Er is dit jaar gekozen voor een blijspel in 3 bedrijven: 'Tinus zien popken' wat is geschreven door Bern Gombold en in algemeen dialect gezet door Ben ten Velde. Op 6 en 7 maart, aanvang 20.00 uur en 8 maart aanvang 14.00 uur.

Het verhaal gaat over Mieke Jeuring (Jolanda Scheffer), de vrouw van de burgemeester, die na vier weken weer thuis komt van een verblijf in een kuuroord. Op het station pakt ze per ongeluk een verkeerde tas. Daar door komt ze thuis met een babydraagtas met inhoud. Ze heeft nauwelijks de tijd om de situatie uit te leggen aan haar man Tinus (Bert te Slaa), of politie commissaris Jalving (Herma Tijken) komt vertellen dat er een baby ontvoerd is.
Als de burgemeester het probeert te vertellen, dat het allemaal een misverstand is, gelooft ze hem niet. Heel Hengel is in rep en roer. De burgemeester durft verder niks meer te zeggen. Maar nu zitten hij en zijn vrouw wel met een popken of gescheept. En dat popken laat op de meest ongelegen momenten van zich horen. Probeer dat maar eens te verbergen voor de mensen die over de vloer komen.
Overige rollen zijn Moeder (Rikie van Campen) moeder van Tinus; secretaresse van de burgemeester Alie (Anita Roenhorst), gemeentearbeider Berend (Henk Wentink), beroepslandloper Sjoerd (Henk Woerts) en de vervelende vrouw Stiene (Diny van Campen).
Souffleuse is Ans Klein Hesselink, de regie is in handen van Mario Bulten. Licht en geluid wordt verzorgd door Roan Kuperij en de grime door Betsy Wentink

Kaarten bestellen kan telefonisch bij Henk Woerts, 0314-625322/06-55393350 of bij Ons Huis, 0575-463555. Of stuur een mailtje naar toneelvereniging-htv@outlook.com.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden