Gerda Marsman tijdens een van haar vele fietstochten in verre landen. Hier is ze op het eiland Hondsu, Japan. Foto: eigen foto
Gerda Marsman tijdens een van haar vele fietstochten in verre landen. Hier is ze op het eiland Hondsu, Japan. Foto: eigen foto

Op de fiets de wereld over

STEENDEREN - Seniorensoos 'Ons Contact' kijkt terug op en vooruit naar verschillende activiteiten in kerkelijk centrum Het Anker.

Op de fiets de wereld over
Woensdag 5 februari was er een gezellige en boeiende middag. Na een inleiding van Anneke Groot Roessink was het woord aan gastspreker Gerda Marsman uit Raalte. Zij is een fanatieke fietser en ze vertelde op humoristische wijze over haar fietstochten die ze alleen met tent en volle bepakking gemaakt heeft. Van jongs af aan werd Gerda aangetrokken door het avontuur en het onbekende. Haar eerste fietstocht maakte ze als tiener. Daarna volgden fietsvakanties door verschillende landen binnen en buiten Europa. Fietsen in verre landen is haar passie en grote inspiratiebron. Op een dag hakte ze de knoop door: ze zegde haar baan op, verkocht haar huis en stapte op de fiets. Ze maakte een reis van twee en een half jaar. Deze 12000 kilometer lange tocht voerde over de pelgrimsroute door de Pyreneeën naar Santiago de Compostella. Daarna fietste ze door Portugal. Ze vloog vanuit daar naar New York en vervolgde haar tocht dwars door het ruige Amerika naar San Francisco. Het vliegtuig bracht haar vervolgens naar Sydney. Ze fietste dwars door Australië naar Perth, waar deze fietstocht eindigde.
Om haar verhaal aanschouwend te maken had Gerda haar volledig bepakte herenfiets bij zich met 29 inch wielen, een leren zadel en 27 versnellingen. Ze heeft bewust een herenfiets, hiermee voelt ze zich veiliger als ze in haar tentje slaapt terwijl er buiten een herenfiets staat. Per dag fietst ze niet meer dan 120 kilometer.
Gerda vertelde in detail over haar fiets en haar weinige bepakking. De aanwezigen verbaasden zich erover dat ze met zo weinig spullen zulke lange tochten heeft gemaakt. Hilarisch was haar demonstratie op tafel, over hoe ze 's nachts in een roze beker moest plassen omdat het buiten de tent te gevaarlijk was. Ook vertelde ze over de bijzondere ontmoetingen met mens en dier, deze verhalen werden geïllustreerd met fraaie foto`s.

Dansgroep Zarazan
Woensdag 4 maart treedt dansgroep Zarazan uit Eerbeek op in Het Anker. Aanvang 14.30 uur. De leden maken al dansend een rondreis door verschillende landen met de daarbij behorende kostuums.

Dagje uit
Het jaarlijkse uitje van Ons Contact is op 6 mei. De dag start met een verzorgde koffietafel bij De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Vanaf daar volgt een bustocht met gids langs het kleine dorpje Persingen. Via Berg en Dal rijdt de bus verder naar Groesbeek. Hier wordt een bezoek gebracht aan het militaire kerkhof en het Vrijheidsmuseum. De dag wordt afgesloten met een diner bij De Gelderse Poort. Aanmelden voor 12 april telefonisch, bij een van de bestuursleden: Cilia Langenhof 0575-451620, Anneke Groot Roessink 0575-470245, Annie Kornegoor 0575-452055, Marietje Besselink 0575-451472 en Ria Gosselink 0575-441363.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden