Janne Jolink met Moonlight in actie. Foto: Organisatie GK
Janne Jolink met Moonlight in actie. Foto: Organisatie GK

Janne Jolink Gelders reserve kampioen

HENGELO - In Wezep vonden 1 februari de indoor regiokampioenschappen springen van Gelderland/Flevoland plaats. Janne Jolink behaalde er het reservekampioenschap en daarmee een ticket voor het Nederlandse kampioenschap, die 21 maart in Ermelo op het federatiecentrum zal plaatsvinden.

Voor de rijvereniging en ponyclub Hengelo reden ook Ize Herwers in het B springen categorie A/B en Linde Harmsen in het B springen categorie C mee. Helaas wisten zij beide in het basisparcours niet foutloos te blijven en hun avontuur eindigde hier.

Anne en haar pony Moonlight deden mee in het springen klasse L categorie D/E. 32 combinaties hadden zich geplaatst voor deze klasse. Janne en Moonlight reden in het basisparcours een foutloze ronde en plaatsten zich voor de barrage evenals 17 andere combinaties.

Bij het van start gaan van de eerste combinaties was de toon al snel gezet; de enige manier om te winnen is kort wenden na de hindernissen en het gas erop. Janne ging als vijfde van start en wist na een zinderende foutloze rit en een snelle tijd van 30,83 seconden de koppositie over te nemen. Het was al snel duidelijk dat het moeilijk was voor de andere deelnemers om bij deze tijd in de buurt te komen en ook nog foutloos te blijven. Maar het bleef spannend. Uiteindelijk wist slechts één combinatie een foutloze rit te rijden in een snellere tijd van 29,68 seconden om er met de titel en het kampioenslint vandoor te gaan.

Janne is superblij met haar tweede plek en het ticket voor de Nederlandse kampioenschappen die 21 maart in Ermelo op het federatiecentrum zal plaatsvinden. "Dit had ik niet durven dromen", zegt Janne. "Ik ben vooral heel trots op Moonlight. Ze vloog over de hindernissen en wil echt hard voor mij werken. Ze kan zo goed springen. En we hebben alles samen van onderaf aan geleerd en toch maar heel veel ervaren pony's en ruiters achter ons gelaten. Ik hoop dat het straks op het NK ook allemaal gaat lukken want dan ligt de lat natuurlijk nog hoger."

Meer berichten