Danielle Teunissen en Linda Commandeur in de Koppelkerk. Foto Willy Hermans
Danielle Teunissen en Linda Commandeur in de Koppelkerk. Foto Willy Hermans (Foto: Picasa)

Anschoeven bij Pak An

'Schoef An bi-j Pak An' was het motto van de avond die Stichting Pak An in samenwerking met de Ondernemende Helden-academie op 10 februari organiseerde in de Koppelkerk in Bredevoort. De stichting is al een begrip in de Achterhoek voor ieder goed idee dat de leefbaarheid in de Achterhoek ten goede komt, maar wil meer betekenen voor de regio. Tijdens deze Pitchnight konden drie jongeren ten overstaan van ruim dertig coaches, bestuursleden en partners van Pak An over hun plan vertellen.

Door Willy Hermans

Linda Commandeur vertelt waarom Pak An deze avond organiseerde: "Bij Pak An werken we hard aan het versterken van het netwerk van coaches en meer bekendheid onder jongeren. Onlangs hebben we hiervoor een subsidie van LEADER Achterhoek gekregen. Deze twee doelen konden we mooi combineren tijdens deze avond in de Koppelkerk. De locatie is niet geheel toevallig: de Koppelkerk is een project dat eerder door ons is ondersteund. Net als de Stadsboerin die voor ons een lekker stampotbuffet had bereid."

Pak An maakt gebruik van de diensten van zo'n vijftig coaches die hun deskundigheid in allerlei branches aan de projecten aan kunnen bieden. Zij zien ook het nut van dit soort bijeenkomsten om elkaar te leren kennen waardoor dikwijls ook weer nieuwe contacten of verbindingen worden gelegd. Zoals bijvoorbeeld bij ING-bankier Maarten Telnekes en architect Eelco Schuijl die nu samenwerken in een nieuw project met hun grote hobby: barbecue!

Drie jongeren mochten hun plan 'pitchen'. Interieurtijger Danielle Teunissen wil als ervaringsdeskundige graag andere jongeren helpen bij het maken van hun keuzes. Koen Matas vroeg steun voor de lancering van de app Hopjob voor kleine klusjes aan huis, terwijl Jelle Kleinhesselink de hulp inriep van de coaches voor goede tips om de impact voor zijn film Sam te vergroten. Direct werden ze overstelpt met tips en adviezen waarmee ze met hun project volgende stappen kunnen maken. Onder leiding van Claasje Reijers en Linda Commandeur werden hiervoor verschillende werkvormen gebruikt. Linda was na afloop buitengewoon tevreden over het resultaat van deze avond: "Het was geweldig om te zien hoe deze jongeren zich presenteerden en hoe de coaches hen direct konden helpen. Er werden verbindingen gelegd en er zat veel energie bij alle deelnemers. Wat mij betreft doen we dit vaker op deze manier!"

Meer berichten