Monique Schotsman, Anne van Halen en Kristl Haggeman van Unique Hairstyling. Foto: Liesbeth Spaansen
Monique Schotsman, Anne van Halen en Kristl Haggeman van Unique Hairstyling. Foto: Liesbeth Spaansen

Unique Hairstyling opent kapsalon in Steenderense winkelhart

STEENDEREN – Na zeven jaar met veel plezier aan huis in de Paardestraat in Steenderen haar Kapsalon Unique Hairstyling te hebben gerund, is Monique Schotsman met haar bedrijf verhuisd naar een van de schoollokalen aan de Burgemeester Smitstraat 19 in Steenderen. "Ik heb op 12 januari het lint doorgeknipt en met champagne gespoten. Dat had ik altijd al eens willen doen", zegt een trotse eigenares.

Door Liesbeth Spaansen

Monique Schotsman startte met een kleine kapsalon aan huis en verhuisde na een aantal jaren naar een groter deel van haar huis. Ze veranderde van productlijn en specialiseerde zich op de krullenkniptechniek. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Je moet je blijven ontwikkelen, dus toen ik hoorde dat er een kapsalon vrij kwam in Steenderen, ging ik in gesprek. Helaas wilde de eigenares die zaak niet meer verhuren. In de voormalige basisschool was wel een ruimte te huur. Na overleg met eigenaar Arend-Jan Breukink is het balletje gaan rollen en heb ik het uitzicht op koeien ingeruild voor een plek in de kern van Steenderen", is Monique tevreden.

De metamorfose en styling van het klaslokaal tot kapsalon heeft Monique samen met haar man, vrienden en medewerkers op zich genomen. De kapsalon heeft zes knipplekken gekregen en een gezellig hoekje om even te wachten. De hoge ramen zorgen voor veel licht. De kapsters hebben net uitzicht op het winkelend publiek, maar er is geen inkijk op de klanten.

Het team van Monique is uitgebreid. Naast Anne van Halen, die vanaf haar stage inmiddels drie jaar als vaste kracht bij Unique werkt, is Kristl Haggeman onderdeel van het team geworden. "Zij beheerst ook het 'krullen knippen', een techniek waarbij we de krul goed kunnen laten vallen."

Met de nieuwe kapsalon is wederom een ander merk geïntroduceerd. "Het is een compacte lijn, die we eerst getest hebben op iedereen om ons heen. Deze producten zijn van goede kwaliteit en betaalbaar."

Unique Hairstyling is een kapsalon voor het hele gezin. "Dat is niet veranderd", lacht Monique. "Alle clientèle is meegegaan. Veel mensen hebben een vaste kapper en daarmee bouw je toch een band op. Maar er komen nu ook al 'nieuwe' mensen even binnenkijken. Een aantal maakte meteen een afspraak, hartstikke leuk!"

De kapsalon heeft ruime openingstijden, met twee avondopeningen. Een afspraak maken kan via 0575-781010, of - nog steeds - via het online boekingssysteem. Dit kan via de website en facebook.


www.uniquehairstyling.nl

facebook.com unique hairstyling

Meer berichten