Bronckhorster koek voor Willy Hermans

Burgemeester Besselink en Willy Hermans. Foto PR
Burgemeester Besselink en Willy Hermans. Foto PR

HENGELO - Burgemeester Marianne Besselink ging op vrijdag 6 december op bezoek bij Willy Hermans, uitgever in Hengelo Gld. Zij bood hem een Bronckhorster koek aan. Mevrouw Besselink legt af en toe bezoeken af bij inwoners van Bronckhorst die een bijzondere prestatie hebben geleverd of op andere manieren opgevallen zijn en biedt onder de noemer 'Op bezoek met Bronckhorster koek' deze lekkernij aan.

De reden voor het bezoek aan Hermans was het succes van de uitgave '65 Jaar De Graafschap' dat met on-Achterhoeks enthousiasme alom grote waardering krijgt en veel publiciteit trok door een spectaculaire boekpresentatie met onder andere Simon Kistemaker, Guus Hiddink en Bennie Jolink. In de dikke pil van 360 pagina's staan tal van verhalen en foto's uit de rijke historie van de Doetinchemse profclub.
Uiteraard kwam bij het bezoek ook het overlijden van vormgever Ab Meenink en zijn vrouw Geke ter sprake, waardoor het boek een zwart randje kreeg. De laatste creatie van Ab Meenink bleek een waar kunststukje te zijn geworden dat bij de supporters in de hele Achterhoek gretig aftrek vindt. Burgemeester Besselink had ook belangstelling voor andere uitgaven van Willy Hermans, die in vijf jaar inmiddels 25 boeken over en uit de Achterhoek heeft gepubliceerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden