Offroad deelnemers genieten van de omgeving tijdens offroad rit. Foto: Henk Teerink
Offroad deelnemers genieten van de omgeving tijdens offroad rit. Foto: Henk Teerink

Fraai parcours offroad rit Hamove

HENGELO - Zondag 24 november werd in het buitengebied van Hengelo Gld. de jaarlijkse offroad rit gereden. De zon liet zich de hele dag zien. Het was een prachtige dag om met de motoren de aangegeven route te rijden. De opkomst was goed, bij de Hamove was men verheugd met het grote aantal deelnemers. De Hamove offroad commissie had, zoals andere jaren een prachtige route uitgezet, verdeeld in twee stukken van ongeveer 30 kilometer.

Helaas moest afgelopen dinsdag nog veel aan het parcours gesleuteld worden omdat men niet over de akkers mocht rijden. De deelnemers merkten niet echt veel van het feit dat zij iets meer asfalt dan gewoonlijk moest gebruiken. Er bleven genoeg onverharde wegen en paden over om te genieten. Vanaf 10.00 uur werd er gestart en om 14.00 uur mocht de laatste rijder zijn ronde afmaken. Vier uur mooie motorsport en de meeste rijder reden een groot aantal ronden achter elkaar.

Onder de vele deelnemers ook een paar bekenden die in het begin van het jaar hadden meegereden bij de wegraces, waaronder Michael Hoffman en de Engelse rijder Frank Gallagher. Daarnaast kunnen Olaf Romijn en Jarco Grotenhuis het heilige asfalt van de Varsselring ook niet missen. Zij hebben hun wegracecarrière inmiddels beëindigd, maar komen nog graag naar Hengelo om de offroad rit te rijden. Dus iets meer asfalt vinden zij zeker geen probleem.

Daarnaast waren er ook veel ONK endurorijders onder de deelnemers waaronder Ruben Wagelaar, Jan Willem Arendsen, Koen van Dort en Bram Bulten. Een aantal mensen die normaal op het crosscircuit te vinden zijn, vonden het een mooie afwisseling om eens mee te rijden. Zo reed Jasper Groot Roessink bijna in zijn achtertuin. Het parcours had van alles in zich, met een aangelegd cross circuit of een nagemaakte proef. Daarnaast reed men veelal over onverharde paden en bospassages in Varssel en Noordink.
De meeste deelnemers zijn overigens recreanten die een dagje plezier aan het motorrijden beleven. De mannen en vrouwen kwamen uit heel Nederland en zelfs een aantal flink Duitse rijders wist de weg te vind naar het Gelderse Hengelo. Ook veel rijders uit de gemeente Bronckhorst wilden dit buitenkansje niet missen.

Na afloop kon iedereen even bijkomen in het clubgebouw van de Hamove. In de molen werden bij een hapje en een drankje mooie verhalen aan elkaar verteld. Sommige rijders hadden ook wel wat meegemaakt. Een quadrijder deed nog even boominspectie en vertelde dat het een bijzondere ervaring was geweest. Hij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De band De Sleppers zorgde voor de muzikale omlijsting na afloop van de rit.

De medewerkers en vrijwilligers van de Hengelose motorclub hadden het evenement goed voorbereid en dat werd gewaardeerd door de deelnemers. Na afloop was er wederom veel werk om alles weer te herstellen op het parcours. Het bestuur en de offroad commissie sprak hun dank uit naar iedereen die had meegeholpen. Ook de buurt, grondeigenaren die hun land ter beschikking stellen en gemeente Bronckhorst verdienen een dikke duim, aldus Fred Versteege. Trots mag men ook zijn op de vele mooie reacties van de rijders die graag naar Hengelo komen om te kunnen rijden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden