Leo Teunissen in de controlroom van de Leo at Live Studio. Foto: Maike den Houting
Leo Teunissen in de controlroom van de Leo at Live Studio. Foto: Maike den Houting

Leo Teunissen runt sinds kort zijn nieuwe geluidsstudio in Rha-Olburgen

RHA - Verscholen in het weidse land tussen Steenderen en Olburgen ligt in Rha de studio van Leo Teunissen, gelegen aan een oude (gedempte) tak van de IJssel in een prachtige en inspirerende omgeving. Alles ademt rust en Leo maakt daar handig gebruik van door zijn terrein onder andere te gebruiken als retraite voor muziekbands, die opnames in zijn studio willen maken.

Er is volop ruimte rond de studio voor een tentenkamp, camper- of caravanplaats. Zelfs sauna en hottub zijn hierbij voorhanden. Naast zijn riante woonhuis staat de recent gebouwde schuur annex studio.
Leo heeft een opleiding gevolgd als audio engineer en producer op het Mediapark in Hilversum (Audio Visual Academy) en maakt goed gebruik van de kennis, die hij daar opgedaan heeft. Zo heeft de studio een adequate geluidsisolatie, wat ten goede komt aan de sound (op de bovenverdieping) en qua opnametechniek en apparatuur is hij actueel geschoold.

Na een loopbaan van 32 jaar bij Akzo, iets heel anders, kroop het bloed bij Leo toch waar het niet gaan kon. Zijn liefde voor muziek stamt al uit zijn jeugd, waarin hij zelf saxofoon speelde, maar tijdens zijn werk verdween dat wat op de achtergrond.
Een jaar of vijf geleden belandde Leo toch weer in de muziek: Leo verzorgde al wat langer het geluid bij optredende bands toen een vraag zich aandiende voor de productie van een CD van Marise Den Bakker, een inmiddels bekende singer-songwriter hier in de Achterhoek. Dit kon mooi in Leo's nieuw gebouwde schuur, de studio moest echter nog ingericht worden. Geen probleem en in 2018 werd de CD dan ook met succes opgenomen.

De Leo at Live Studio biedt op dit moment vele mogelijkheden: de riante studioruimte kan gehuurd worden als oefenruimte. Bands en individuele artiesten kunnen ter plekke opnames maken en laten mixen; samenwerking en hoogste kwaliteit zijn hierbij het devies voor Leo.

Bands of individuele singer-songwriters kunnen ook hun eigen gemaakte muziektracks of opgenomen concerten opsturen en deze worden dan in de studio geremastered. De studio kan zelfs bezocht worden voor bedrijfsuitjes: dat is eens wat anders, met je collega's samen track opnemen. En tenslotte kunnen er ook podcasts/luisterboeken ingesproken worden en het geluid bij vlogs, blogs en andere moderne communicatiemiddelen wordt kwalitatief hoogwaardig toegevoegd.

Muziek is voor Leo pure emotie en speelt een grote rol in heel zijn leven; zijn smaak is heel breed en spitst zich niet toe op bepaalde genres. Nee, vrijwel iedereen kan terecht in zijn studio. De sfeer is daar heel ontspannen en zoals gezegd kan heel mooi gecombineerd worden met een kampeerweek(end) of langer. Hij timmert op alle manieren aan de weg, bijvoorbeeld via zijn blog op de website waar de ervaringen van Leo gevolgd kunnen worden tijdens komende concerten waarbij hij het geluid verzorgt.

Zo deed Leo de geluidsproductie bij het concert van Marise Den Bakker & Friends in het Theater onder de Molen in Linde, bij Vorden op zondag 17 november en kunnen zijn ervaringen nagelezen worden op zijn blog. In de nabije toekomst hoopt Leo zijn expertise uit te bouwen en zich ook wat meer richting producer te ontwikkelen.


www.leoatlive/studio

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden