Jubilaris Chris te Stroet krijgt een cadeau aangeboden door Jint van Dijk namens Reesing Production. Foto: Liesbeth Spaansen
Jubilaris Chris te Stroet krijgt een cadeau aangeboden door Jint van Dijk namens Reesing Production. Foto: Liesbeth Spaansen

Chris te Stroet na ruim veertig jaar nog steeds gek op staal

HENGELO – Hij moest even op kantoor komen omdat er toch wat aandacht zou worden geschonken aan zijn 40-jarig jubileum bij Staja, nu Reesink Production in Hengelo. Maar Chris te Stroet werd ontvangen met slingers bij zijn kantoor en een kantine vol collega's én familie aan de slagroomtaart. Hij luisterde naar mooie woorden van directeur Jint van Dijk van Reesink Production en kreeg een fraai cadeau voor op zijn bureau.

Door Liesbeth Spaansen

Chris te Stroet (61) kwam op 1 november 1979 in dienst, maar werkte daarvoor al in de avonduren voor het bedrijf. "Ik was toen lasser bij Stapelbroek en Jansen later Staja en nu Reesink Production."

Reesink Production produceert stalen componenten, gemonteerde halffabricaten en compleet afgemonteerde machines onder andere de Kaweco landbouw machines, al vanaf eind '70 begin '80. "We deden in de beginjaren staalconstructies, betonmallen en zandzuigers, als het maar van staal was. Ik heb altijd de leiding gehad over Staja Constructie. In april 2018 is Staja bij Reesink gekomen en ging het bedrijf verder onder de naam Reesink Production. Voor ons een mooie oplossing om het bedrijf voort te zetten", weet hij. "Ze vroegen toen wat ik het liefst wilde doen en dat is toch zorgen dat de productie goed draait. Ik vind het mooi om lassers op te leiden en te certificeren, zodat ze een mooi product kunnen maken. Daar gaat het toch om." Chris is verantwoordelijk voor Kwaliteit, Arbo en Milieu (KAM).

In de kantine neemt Jint van Dijk het woord. Hij heet iedereen welkom en in het bijzonder Chris, zijn dochter Saskia met kleinzoon Cas en vriendin Netty Stapelbroek. "1 november 1979, dus vandaag veertig jaar geleden, kwam Chris hier werken. Dat is de aanleiding dat wij hier bij elkaar zijn. Hij is één van de eerste werknemers van Theo Stapelbroek en typisch een man die heel jong begonnen is. Vanaf 16 jaar was hij aan het werken en studeren in de werktuigbouw. Theo en Chris waren ook vanaf het begin samen aan het calculeren en tekenen en dat is nooit veranderd. De samenwerking is al vroeg begonnen met Kamps de Wild, de producent van de Kaweco machines en die link is ook nooit verdwenen." Directeur Van Dijk is vol lof over de jubilaris. "We werken nu een jaar samen en ik vind het een eer je te mogen toespreken. Ik waardeer je voor jouw trouwe dienst en wens je alle goeds voor de toekomst."

Namens het bedrijf kreeg Chris te Stroet een drankje én een bijzonder cadeau: een gelaste lasser voor op zijn bureau. "Prachtig", vindt Chris. "Iedereen weet dat ik altijd iets met lassen heb gehad en op dit moment wéér een interne cursus heb opgestart voor de lassers bij Reesink Production om de kwaliteit te verbeteren. Het is nog steeds leuk werk. Ik wil Theo Stapelbroek een pluimpje geven. Hij heeft destijds zijn hoofd uitgestoken om uit te breiden, daar zaten toch risico's aan. Ook alle medewerkers bedankt. Alleen kun je niks!"

Na de felicitaties van de aanwezige familie en collega's, maar ook voormalig directeuren Theo en Joop Stapelbroek (helaas was Henk Jansen niet aanwezig) gaat Chris weer naar zijn kantoor. "Ik heb altijd fantastisch gewerkt hier. Theo gaf me alle vrijheid om de afdeling te runnen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden