Angelique Kruger presenteert het programma 'Wie wordt Maestro van Hengelo'. Foto: NieNus fotografie
Angelique Kruger presenteert het programma 'Wie wordt Maestro van Hengelo'. Foto: NieNus fotografie

'Ik heb er zin in, Maestro wordt een feestje!'

HENGELO - Angelique Kruger presenteert het programma 'Wie wordt Maestro van Hengelo' met Muziekvereniging Crescendo op zaterdag 28 september in Sporthal De Kamp in Hengelo.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Bij het ter perse gaan van dit stukje is Crescendo bezig met een generale repetitie waarbij alle kandidaten hun stukken moeten dirigeren en het orkest een laatste aanwijzing krijgt van de eigen dirigent Willy Beudel.
Zaterdag barst het los: alle vijf kandidaten dirigeren twee stukken, het eerste vóór de pauze, het tweede na de pauze. Natuurlijk speelt Crescendo ook enkele muziekstukken onder leiding van de eigen dirigent en aan het einde van de avond spreekt de jury haar oordeel uit over de kandidaten: Wie wordt de 'Maestro van Hengelo'?
Angelique is bekend van Omroep Gelderland en heeft deze zomer getoerd met haar programma Zomertour waarbij ze twintig dorpen aan deed. Zij houdt van buiten werken met lokale organisaties die iets bijzonders presenteren. Zaterdag leidt ze de verschillende onderdelen van het programma in.
In de jury zit bij voorbeeld ook burgemeester Besselink en daarnaast Johan Jacobsen (dirigent) en Mark Golub (muziekdocent). Zij gaan op vijf criteria letten bij het optreden van de kandidaten. Zowel muzikaliteit als de uitstraling van de kandidaten telt mee.
Het publiek kan het talent van de dirigenten vanuit de zaal beoordelen op de schermen boven het podium waarop de dirigent in actie te zien is vanuit het orkest. In de pauze en na het concert is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Toegangskaarten
U kunt er bij zijn, er zijn nog kaarten beschikbaar! Kaarten à 10 euro inclusief consumptie zijn te koop bij de Plus, Schoenmode Hermans en de Albert Heijn, op de website crescendohengelo.nl en aan de zaal.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden