Koning van de schijf Wim Bergervoet (l.), Knuppelkoningin Elsken Kets (m.) en schutterskoning Stef Niessink (r.) in de koets. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Koning van de schijf Wim Bergervoet (l.), Knuppelkoningin Elsken Kets (m.) en schutterskoning Stef Niessink (r.) in de koets. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Stef Niessink Schutterskoning Steenderen 2019

STEENDEREN – Het kermisweekend in Steenderen bevat in vier dagen vier onderdelen: seniorenvermaak, playbackshow, vogelwei-activiteiten en de grote optocht. Bij het vogelschieten was het Stef Niessink die met het 323ste schot de vogel maar beneden schoot. Hij mocht zich, na vijftig jaar te hebben meegeschoten, voor het eerst laten huldigen tot Schutterskoning van Steenderen.

Woensdagmiddag 11 september was de start van de Steenderense Kermis met Seniorenvermaak in de Kei met Rita Oldenhave, die liedjes zong van toen en nu met een hapje en een drankje.

Donderdagavond 12 september ging 's avonds om 19.00 uur het Lunapark open, konden deelnemers zich opgeven voor vogel- en schijfschieten en vogelknuppelen en werd in de feesttent de Grote Playback Show gehouden. Na een mooie muzikale avond gaf de jury de eerste prijs aan de act Katy Perry - Roar door Jill van Leussen, Ilse Wichgers, Lenne Wammes, Selle Termaat en Jinte Wammes, de tweede prijs was voor Beyonce - single Ladies (put a ring on it) door Floor Schuurman en Noa Rijkaart en derde werd Snollebollekes – Links Rechts door: Ralf Besselink.

De Kleine Schutterij startte vrijdagochtend de dertiende vanaf het Burg. Buddingh'plein het rondje door het dorp. Op de weide ging het kruisboogschieten en knuppelen van start. De Grote Schutterij maakte hun eigen ronde naar de vogelwei voor het vogel- en schijfschieten, vogelknuppelen, kegelen en bierpulschuiven.

UITSLAGEN VRIJDAGOCHTEND:
Vogelschieten:
Koning: Stef Niessink (323ste schot), linkervleugel: Danielle Weijenberg, rechtervleugel: Ivo Dokman, kop: Rowdy Willemsen, staart: Ramon Lam.
Schijfschieten:
1e Wim Bergervoet, 2e Maurice Geurts, 3e Bert Bloeming, 4e Mathijn Mokkink, 5e Bram Memelink.
Vogelknuppelen Dames:
Koningin: Elsken Kets, linkervleugel: Dayah van Eijden, rechtervleugel: Lisanne Veenhuis, kop: Bo Bergervoet, staart: Femke Schepers.

Kleine Schutterij:
Kruisboogschieten jongens:
1e Jelte Dokman, 2e Berend Garsen, 3e Dyjano Maassen, 4e Matthijs Willemsen, 5e Jelle Mokkink, 6e Valentijn Peelen, 7e Sebastian Rutten.
Vogelknuppelen meisjes:
Koningin: Jill van Leussen, linkervleugel: Demi van Beek, rechtervleugel: Rebecca Brouwer, kop: Rebecca Brouwer, staart: Rebecca Brouwer.
Kegelen Heren en Dames:
1e Bert Nieuwenhuis, 2e Michael Schophaus, 3e Bert Nieuwenhuis, 4e Sjors Willemsen, 5e Michael Schophaus.
Bierpulschuiven:
1e Hans Geurts, 2e Theo Cornelissen, 3e Theo Cornelissen.

Meer berichten