Ali Luesink vindt Maestro van Hengelo een leuke uitdaging. Foto: PR
Ali Luesink vindt Maestro van Hengelo een leuke uitdaging. Foto: PR

'Het is een uitdaging voor me om eruit te halen wat ik kan'

Algemeen

Ali strijdt voor titel 'Maestro van Hengelo'

HENGELO - Ali Luesink is één van de Hengeloërs die op 28 september strijdt voor de titel 'Maestro van Hengelo'. Zij gaat de strijd aan met vier anderen die op die avond ook het orkest van muziekvereniging Crescendo dirigeren. Ook u kunt er bij zijn in Sporthal De Kamp in Hengelo. Kaarten zijn verkrijgbaar op de site www.crescendohengelo.nl, bij de Plus, Schoenmode Hermans en de Albert Heijn en aan de zaal.

In een interview met Crescendo vertelde Ali het volgende:
"Ik ben getrouwd met Henk en heb twee dochters, een schoonzoon en een kleinzoon. Ik ben bij verschillende winkels werkzaam geweest, onder andere bij een supermarkt in Almen, waar nu museum Staal zit. Ook heb ik gewerkt bij een bakkerij en een vishandel. Tegenwoordig werk ik bij een catering, zowel in de keuken en als bezorger. Dat doe ik inmiddels al 13 jaar."

Waarom ben je gevraagd voor Maestro (denk je)?
"Dat zou kunnen zijn omdat ik actief ben bij de supportersgroep van Crescendo. De supportersgroep bestaat uit een aantal dames en heren die er samen onder andere voor zorgen dat we heerlijke wafels bakken op markten en braderieën. De opbrengst komt ten goede aan de muziekvereniging. Wij staan bekend om onze wafels, maar ook verkopen wij elk jaar amaryllisbollen voor de vereniging."

Wat zijn je eerste indrukken bij het repeteren?
"Het is best moeilijk want ik ben niet muzikaal, het is een uitdaging voor me om eruit te halen wat ik kan."

Wat vind je er moeilijk aan?
"Het is best lastig om zowel te luisteren als aan te geven wie wanneer moet spelen. Ik bekijk de video waarop onze dirigent Willy het voordoet regelmatig. Je moet de eerste tel steeds op het juiste moment aangeven. Ik luister thuis vaak naar de muziek om het beter te leren kennen."

Wat vind je van het orkest?
"Crescendo ken ik eigenlijk al heel lang, ik ben er mee vertrouwd maar heb geen vergelijk."

Wat vind je van de stukken?
"Ik dirigeer een mars die ik wel heel leuk vind en een nummer dat Lazy Song heet. Die laatste moest ik wel even aan wennen. Het is trouwens heel wat om zo snel om te schakelen in je hoofd tussen twee heel verschillende nummers."

Ga je winnen?
"Geloof ik nooit. Ik denk dat anderen beter zijn, heb ook anderen zien dirigeren. Ik moet leren om er losjes mee om te gaan."

Tot slot.
"Ik vind het leuk om mee te doen, het is een uitdaging."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden