Elise Wiendels - Hermans wil Maestro winnen. Foto: PR
Elise Wiendels - Hermans wil Maestro winnen. Foto: PR

'Ik ben a-muzikaal, maar wil er wel een feestje van maken'

Algemeen

Elise is één van de Hengeloërs die op 28 september strijdt voor de titel 'Maestro van Hengelo'

HENGELO - Elise Wiendels – Hermans is één van de Hengeloërs die op 28 september strijdt voor de titel 'Maestro van Hengelo'. Zij gaat de strijd aan met vier anderen die op die avond ook het orkest van muziekvereniging Crescendo dirigeren. Ook u kunt er bij zijn in de Sporthal De Kamp in Hengelo. Kaarten zijn verkrijgbaar op de site www.crescendohengelo.nl en bij de Plus, Schoenmode Hermans en de Albert Heijn.

In een interview met Crescendo vertelde Elise het volgende:
"Ik ben ondernemer in schoenen en aanverwante artikelen zoals tassen. Ik doe dat samen met mijn man, en een gezellig team van verkoopsters. Wij hebben twee zaken, één in Groenlo en één in Hengelo. Hier in Hengelo al twintig jaar. Oorspronkelijk zijn mijn ouders in 1961 begonnen in Keijenborg, mijn vader repareerde ook schoenen."

Waarom ben je gevraagd voor Maestro (denk je)?
"Ik ben actief in verschillende organisaties, zo ken ik ook mensen van Crescendo. Ik had geen idee wat het in ging houden. Misschien hadden ze niemand anders? Ik ben a-muzikaal, maar wil er wel een feestje van maken. Dat past bij mij."

Welke stukken dirigeer je?
"'Feeling Good' en de 'William Tell'-mars."

Wat zijn je eerste indrukken bij het repeteren?
"Ik ben steeds de tel kwijt, ik twijfel, wil het goed doen, snap er soms geen bal van. Het heeft even geduurd tot ik door had dat er vier tellen in de maat zitten. Het is ook best lastig om èn te tellen en ook de instrumenten aan te geven. Maar ik heb er geen spijt van!"

Had je ervaring met muziek?
"Vroeger thuis hadden we een elektronisch orgel en kregen we allemaal orgel-les. Met vier kinderen was het soms vechten wie er op het orgel mocht."

Wat vind je van het orkest?
"De sfeer is goed, gezellig. Er zijn niet altijd dezelfde mensen aanwezig, dat wisselt. Ik krijg steun door de voorbeeld video's van Willy, de dirigent. Het viel mij op dat Crescendo de repetitie altijd begint meteen religieus nummer. In andere kringen zijn dergelijke gewoontes vaak verwaterd."

Wat vind je van de stukken?
"Het heeft even geduurd om te wennen aan de muziek. Na een paar keer spelen krijg je beter in de gaten hoe lang een stuk duurt en hoe het is opgebouwd. Nu gaat het prima!"

Ga je winnen?
"Muzikaal-technisch denk ik niet, maar ik wil wel vermaken, ik ga de uitdaging aan, ik ga om te winnen! Er zijn andere kandidaten waar ik tegen op zie. Is er trouwens ook een publieksprijs?"

Tot slot:
"Ik zou het niet erg vinden als het 29 september was".

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant