De kandidaten van Maestro Crescendo: Jaap van Gijssel, Petra Eland, Elise Wiendels-Hermans, Ali Luesink en Jan Rhebergen. Foto: PR
De kandidaten van Maestro Crescendo: Jaap van Gijssel, Petra Eland, Elise Wiendels-Hermans, Ali Luesink en Jan Rhebergen. Foto: PR

Maestro Crescendo Hengelo komt er aan

HENGELO - Muziekvereniging Crescendo organiseert zaterdag 28 september een competitie tussen vijf bijzondere Hengeloërs wie zich 'Maestro van Hengelo' mag noemen. Wees erbij in Sporthal De Kamp aan de Sarinkkamp in Hengelo. Aanvang 20.00 uur.

Vijf bijzondere Hengeloërs gaan strijden om de titel 'Maestro van Hengelo' door het orkest van de Muziekvereniging Crescendo te dirigeren. Elke kandidaat dirigeert twee stukken, één 'klassiek' stuk en één stuk uit het populaire repertoire. Een jury beoordeelt wie de beste dirigent is. Net zoals op TV. Wie zal er als de beste uit de bus komen? De kandidaten zijn Petra Eland, Elise Wiendels-Hermans, Ali Luesink, Jaap van Gijssel en Jan Rhebergen.
Crescendo speelt op deze avond niet alleen met de Maestro kandidaten maar ook enkele stukken onder leiding van de eigen dirigent, Willy Beudel. Hij is ook degene die de kandidaten instrueert en door middel van een video een voorbeeld geeft.
De avond wordt gepresenteerd door Angelique Krüger, bekend van programma's zoals Zomer in Gelderland en Dorpshuis van het jaar, bij Omroep Gelderland. Het wordt een avond met veel muziek en spannende momenten, wisselende stijlen en een onvoorspelbare uitkomst. Met in de jury onder andere burgemeester Marianne Besselink.
In de pauze en na de uitslag is er gelegenheid om bij te praten met een drankje.

Kaarten à 10 euro, inclusief een consumptiemunt, zijn verkrijgbaar via de website van Crescendo en bij de Plus, Hermans Schoenmode en Albert Heijn in Hengelo.

Het beproefde concept van Maestro nu ook in Hengelo: vijf bijzondere Hengeloërs dirigeren de harmonie Crescendo en een jury beoordeelt wie de beste is. In een volgend artikel meer informatie over de kandidaten en de muziekstukken.


www.crescendohengelo.nl

Meer berichten