De dames van Bootleg Betty speelde een stevig stuk rockabilly, pop, country en rock-'n-roll. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De dames van Bootleg Betty speelde een stevig stuk rockabilly, pop, country en rock-'n-roll. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Veel zon en gezelligheid tijdens vierde Høken in Toldiek festival

TOLDIJK – "Wat een leuk festival is dit," glimlacht een van de festivalgangers terwijl ze een drankje bestelt aan een van de vele bars. Het typeert het festival dat bij J.J.C. Flophouse vrijdagavond 28 en zondag 30 juni werd gehouden, op dezelfde laatste vrijdag van juni en de zondag daarna wanneer het Høken in Toldiek eerder vele jaren op de agenda stond.

Door Liesbeth Spaansen

Op vrijdagavond stonden bands op het podium die het høken, brekken en angoan graag voorzetten. De Kisjeskearls brachten het bekende werk van de legendarische boerenrockgroep Normaal. Bökkers stond wederom voor stevige dialectrock, niet alleen van andere bands waaronder Normaal, maar bracht ook eigen werk. Tot slot was het Miss Montreal die de avond op haar eigen wijze afsloot, dansend en springend. NirFOOna speelde Nirvana en Foo Fighters repertoire in de kapschure en in het NormaalCafé werden platen gedraaid, natuurlijk ook van Normaal.
Zondag werd Høken in Toldiek nog eens dunnetjes over gedaan met een programma voor het hele gezin. Vanaf 10.30 uur stond de koffie klaar. Toontje Ongeregeld zette de Kalahari tent meteen op stelten, De Paloma's brachten ouderwets gezellig liedjes wat goed paste bij de gezelligheid van de zondag. De dames van Bootleg Betty gaven een stevig stuk rockabilly, pop, country en rock-'n-roll weg en tot slot stonden de Normaal-klassiekers in het zonnetje bij Høken met de Heinoos.
Het NormaalCafé was geopend en daar stond Boogie Monster op het kleine podium met groovy rock 'roll.
De tuin was ingericht voor de Kinder Høkeri-je. De Heinoos trad daar op met een speciaal kinderprogramma. Daarna konden de kinderen op drumles, worden geschminkt of gingen gewoon lekker met water spetteren, niet gek met dat warme weer.
Op het knusse terrein was ook voldoende ruimte voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen was er nog een zweefmolen. Iedereen vermaakte zich voortreffelijk. J.J.C. Flophouse en de organisatie van Høken in Toldiek konden ook dit jaar rekenen op vele vrijwilligers die het hele weekend aanwezig waren om het feest in goede banen te leiden.


www.hokenintoldiek.nl

www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten