Vorig jaar beleefde het beachvolleybaltoernooi van DVO in Hengelo een zonovergoten editie. Foto: Luuk Stam
Vorig jaar beleefde het beachvolleybaltoernooi van DVO in Hengelo een zonovergoten editie. Foto: Luuk Stam

DVO Beach wacht opnieuw tropische editie

Algemeen

Vijftig teams doen zaterdag mee aan beachvolleybal-toernooi

Door Luuk Stam

HENGELO – Voor het vierde jaar op rij nemen volleyballers het op zaterdag 29 juni tegen elkaar op tijdens het Enzerink DVO Beachvolleybaltoernooi op de parkeerplaats van sportpark Het Elderink in Hengelo. Met in totaal vijftig teams van mannen en vrouwen is het toernooi dit jaar maximaal gevuld.

Nadat het zomerse weer bij de eerste twee edities nog wat achterwege bleef, werkten de volleyballers de derde editie vorig jaar af in echt strandweer. Ook dit jaar beloven de voorspellingen veel goeds. De zaterdag waarop het moet gebeuren, lijkt een zonovergoten dag met tropische temperaturen te worden.

De organisatoren zullen er weer alles aan doen om een heus strandgevoel te creëren. Zo zorgde Fons Wagenvoort er vorig jaar met een zelfgemaakt strandwachthuisje compleet met reddingsboei en kleurrijke surfplank voor dat het hier welhaast een Spaanse Costa leek. "Je probeert toch elk jaar weer iets nieuws te verzinnen", geeft Wagenvoort aan. "Dit jaar willen we iets met de entree doen."
De mannen en vrouwen in de organisatie zijn allemaal verbonden aan de Hengelose volleybalvereniging DVO. Zij riepen dit toernooi in 2016 in het leven. In Steenderen en Mariënvelde bestond zo'n toernooi al langer. Dat moest in een volleybaldorp als Hengelo ook kunnen, zo was de gedachte. Grondverzetbedrijf Enzerink leverde het onmisbare zand.
Dat zal dit jaar opnieuw het geval zijn. Op de parkeerplaats zullen acht velden gerealiseerd worden. "Als het toernooi dichterbij komt, begint het ieder jaar weer te kriebelen", vertelt Richard Hollak. "Het opbouwen op vrijdag is al super leuk. En het is helemaal prachtig als je op zaterdagochtend alle teams aan ziet komen. Dan gaat het echt beginnen."
Wie een kijkje wil komen nemen op sportpark Het Elderink is zaterdag meer dan welkom. Waar het grote publiek het toernooi nog moet ontdekken, komen de deelnemende teams steevast terug. "Dat komt denk ik ook omdat wij allemaal een passie voor deze sport hebben", verklaart Hollak. "We verzorgen er uiteraard ook een feestje omheen, maar bij ons draait het in eerste instantie om het volleybal."
Vanwege de verwachte warmte en het feit dat veel bomen op sportpark Het Elderink zijn verdwenen, heeft de organisatie extra parasols geregeld. Ook zal de nodige verkoeling aanwezig zijn in de vorm van een zwembadje en koele drankjes. Voor wie echt even bij wil komen van de inspanningen en de warmte zullen ook de deuren van het naastgelegen zwembad Het Elderink geopend zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden