De leerlingen van Concordia lieten aan familie en bekenden horen wat ze hebben geleerd. Foto: Sonja Gerrits
De leerlingen van Concordia lieten aan familie en bekenden horen wat ze hebben geleerd. Foto: Sonja Gerrits

Voorspeelochtend Koninklijke Harmonie Concordia

Algemeen

HENGELO - Op zondag 16 juni organiseerde Koninklijke Harmonie Concordia een voorspeelochtend. De leerlingen konden deze ochtend aan familie en bekenden laten horen wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd.

Het programma was zeer gevarieerd. Van bijvoorbeeld zesjarige blokfluiterleerlingen tot een trompetsolo en optredens van het jeugdorkest. De klarinetten en de saxofoons speelden zowel apart als samen een stuk. Het jeugdorkest speelde tweemaal enkele nummers, onder andere een vijfdelige compositie dat per deel past bij bekende schilderijen, zoals De Nachtwacht.

Ook de harmonie speelde een aantal muziekstukken en uiteraard ontbrak het slagwerk niet. Zij speelden diverse werken, zowel in groepsverband als solo. Er werd bijvoorbeeld een duet gespeeld van Martin Garrix. Dit gebeurde door de broers Bert en Luuk, op marimba en xylofoon. Heel knap, ze speelden het hele stuk uit het hoofd.
Voor het publiek was het leuk om te zien waar leerlingen naartoe werken. Beginnen als leerling, dan naar het jeugdorkest en vervolgens naar de harmonie of slagwerkgroep.
De sfeer zat er goed in, iedereen genoot met een drankje van de muziek die ten gehore werd gebracht. En, in het kader van Vaderdag, kregen alle vaders een warm applaus van alle moeders en kinderen.
Tot slot konden belangstellenden nog even oefenen op het drumstel. Met een beetje hulp konden er al wat ritmes gespeeld worden. Er bleek heel wat talent aanwezig te zijn.


www.concordia-hengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant