Burgemeester Marianne Besselink schroefde het nieuwe straatnaambord op De Kei. Foto: Anita Bongers
Burgemeester Marianne Besselink schroefde het nieuwe straatnaambord op De Kei. Foto: Anita Bongers

Onthulling burgemeesters Plantenplein in Steenderen

STEENDEREN - Burgemeester en wethouders van Bronckhorst hebben besloten het voormalige schoolplein aan de Koningin Wilhelminastraat in Steenderen de naam Burgemeesters Plantenplein te geven. Deze naam verwijst naar de oud- burgemeester(s) Planten van de vroegere gemeente Steenderen. Burgemeester Besselink heeft op 8 juni het naambordje onthuld.

De naam verwijst naar de burgemeesters (vader en zoon) van de voormalige gemeente Steenderen: E.G. Planten (1820 tot 1871) en C.D.G. Planten (1871 – 1910). De Stichting Welzijn Steenderen en de Historische Vereniging Steenderen hebben om deze naamgeving verzocht vanwege de verdiensten die de burgemeesters hebben gehad voor de gemeente Steenderen en haar inwoners.

Dorpshuis en ontmoetingsruimte
In het voormalige schoolgebouw in Steenderen wordt door de Stichting Welzijn Steenderen een dorpshuis gerealiseerd. Het gebouw heeft de hoofdingang aan de Dr. Alfons Ariënsstraat 4. Door de verbouwing van het gebouw tot dorpshuis wordt de hoofdingang verplaatst naar de Koningin Wilhelminastraat. Het voormalige schoolplein dat nog geen naam had, wordt op termijn ingericht als gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden