Moeder de vrouw in Woord en Beeld

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op donderdag 28 maart een thema-avond naar aanleiding van de Boekenweek 2019 Moeder de Vrouw. Boris Ariaens, kunsthistoricus en Aleida Blanken, predikant, verzorgen deze avond. De avond wordt gehouden in het Willibrordhuus naast de H. Willibrordkerk, Spalstraat 38 en begint om 20.00 uur.

Vrouw en moeder. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden? Een relevante vraag waar je heel verschillend op kunt antwoorden; een onderwerp dat net zo veelzijdig is als dat er moeders en vrouwen zijn. Niet voor niets is het dan ook een regelmatig terugkerend onderwerp voor maatschappelijk debat. Het thema kent twee verschillende perspectieven, die van de moeder zelf maar ook die van het kind.
Boris Ariaens, kunsthistoricus en werkzaam bij Museum More in Gorssel, zal deelnemers meenemen door vele eeuwen verbeelding van vrouwen en moeders in de kerkelijke en seculiere kunst. Daarbij zal ds. Aleida Blanken van Protestantse gemeente Hengelo Gld. gedichten uit de (Nederlandse) poëzie voordragen.
Het sonnet 'De moeder de vrouw' uit 1934 is wellicht het bekendste gedicht van Martinus Nijhoff. Het begint als: 'Ik ging naar Bommel om de brug te zien….' en was aanleiding voor het Boekenweek Thema 2019. Dit sonnet en vele andere poëzie én beeldende kunstuitingen kennen religieuze dimensies bij het thema 'De moeder de vrouw'. Boekhandel Bruna uit Vorden is aanwezig met boeken bij het thema, ook kunstboeken en natuurlijk het Boekenweekgeschenk.

De toegang is gratis. Wel wordt er een vrijwillige gift gevraagd voor de bestrijding van de onkosten.
Meer informatie bij mevr. Ds. Aleida Blanken, dominee@pknhengelogld.nl of 0575-461224 en mevr. Frida Meints, f.meints@gmail.com, 0575-464695.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden