Handbal- en gymnastiekactiviteiten tijdens de Quintus en Achilles instuif. Foto: SV Quintus
Handbal- en gymnastiekactiviteiten tijdens de Quintus en Achilles instuif. Foto: SV Quintus

Handbal- en gymnastiek instuif zeer geslaagd

Ruim 70 kinderen aanwezig op sportieve middag

HENGELO - Op dinsdagmiddag 5 maart vond de handbal- en gymnastiek instuif van SV Quintus en gymnastiekvereniging Achilles plaats in Sporthal De Kamp. In de weken vooraf konden de basisschoolkinderen van groep 2 t/m 6 uit Hengelo, Keijenborg en Bekveld zich opgeven voor deze sportieve middag. Vele begeleiders vanuit Quintus en Achilles zorgden ervoor dat deze middag in goede banen werd geleid.

De kinderen kregen verscheidene handbal- en gymnastiekactiviteiten voorgeschoteld. Variërend van het oefenen van de sprongworp en een estafetteparcours tot trampolinesprongen en oefeningen op de evenwichtsbalk. Het enthousiasme spatte er vanaf bij de kinderen.

De instuif is de start van een mooie samenwerking tussen beide verenigingen. Met als doel om meer kinderen uit de gemeente Bronckhorst aan het sporten te krijgen en via deze weg een gevarieerd sportaanbod te bieden. Vanaf deze week is het mogelijk om gebruik te maken van het duo-lidmaatschap van SV Quintus en Gymnastiekvereniging Achilles.
In de praktijk betekent dit dat men op de dinsdag kan deelnemen aan de gymnastiektraining: tussen 15.15 - 16.15 uur: meisjes 6 en 7 jaar, 16.15 - 17.15 uur: meisjes 8 en 9 jaar, 17.15 - 18.15 uur jongens vanaf 6 jaar en 18.15 - 19.30 uur meisjes van 10 jaar en ouder. Op vrijdag kan men handballen bij de training van SV Quintus: 17.00 – 18.00 uur 6 tot 9 jaar en 17.00 – 18.00 uur 10 tot 12 jaar. Een mooie kans om zoon of dochter kennis te laten maken met een gevarieerd beweegaanbod. Neem voor meer informatie, contact op met de verenigingen.


SV Quintus: info@svquintus.nl

Gymnastiekvereniging Achilles: info@achilleshengelo.nl

Meer berichten