Mirjam Laerveer portretteerde een zwaar hondenleven. Foto: PR
Mirjam Laerveer portretteerde een zwaar hondenleven. Foto: PR

Mirjam Laterveer exposeert in De Bleijke

Algemeen

HENGELO - In Zorgcentrum De Bleijke exposeert Mirjam Laterveer van 6 februari tot en met 29 maart haar modeltekeningen en diverse geschilderde portretjes.

Voor Mirjam Laterveer (1966) is tekenen altijd al een passie geweest. Dat is de reden dat zij in de jaren negentig ruim drie jaar lang een kunstzinnige avondopleiding volgde. In de jaren daarna heeft zij weinig meer met potlood en kwast gedaan tot zij in 2013 opnieuw haar liefde voor tekenen en schilderen ontdekte. Sindsdien heeft zij meerdere cursussen en deelstudies gevolgd, zowel in de Achterhoek waar zij nu woonachtig is, als bij de Wackers Academie in Amsterdam en de Klassieke Academie in Groningen. Inspiratie voor haar onderwerpen haalt ze uit haar directe omgeving of uit verkregen opdrachten. Met een 'losse toets' probeert zij vast te leggen wat ze ziet, waarbij de sfeer en het moment belangrijker voor haar zijn dan een exacte kopie van de werkelijkheid.

Expositie
De werken van deze expositie zijn voornamelijk tijdens haar deelstudies en cursussen gemaakt. Wekelijks traint zij haar teken- en schildervaardigheden tijdens modelsessies op de Kunstzinnige werkplaats Arnhem (KWA) in Schaarsbergen. Er zijn modeltekeningen en diverse geschilderde portretjes te zien. Voor de studies die op de Wackers Academie zijn vervaardigd, koos zij de onderwerpen in de directe omgeving van de academie. Vaak werd zij geïntrigeerd door bepaald lichtinval of de schoonheid van het alledaagse. De overige werken zijn vrij gekozen, maar ook voor dit werk haalt zij haar inspiratie uit haar directe omgeving. Bij voorkeur schildert zij dan portretten van mens en dier.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant