Dove kinderen worden geholpen door Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek. Foto: PR
Dove kinderen worden geholpen door Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek. Foto: PR

Dove kinderen moeten ook kunnen meedoen

STEENDEREN/DOMINICAANSE REPUBLIEK – Vrijwilligers van de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek houden zaterdag 26 januari de jaarlijkse koekactie. Zij lopen in de voormalige gemeente Steenderen. Verder wordt zaterdagmorgen ook bij de COOP in Steenderen en de Welkoop in Toldijk koek verkocht. Opbrengst van de actie is voor het realiseren van een Mediatheek en een gedigitaliseerde bibliotheek, op de dovenschool Santa Rosa in Santo Domingo.

Dove kinderen in de Dominicaanse Republiek worden steeds meer geaccepteerd. In het verleden werden deze kinderen thuis gehouden uit schaamte en onwetendheid.

Door voorlichting over doofheid en aandacht voor de gezinnen waar deze problematiek zich voordoet, gaan steeds meer dove kinderen naar het speciaal dovenonderwijs. De kinderen die de vrijwilligers van de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek op deze scholen zien zijn zeer gemotiveerd en leergierig. Zij willen hen zo goed mogelijk passend onderwijs geven zodat zij zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij.

Ook willen zij hen kennis laten maken met de hedendaagse mogelijkheden die het internet en sociale media bieden, net zoals andere kinderen dat krijgen. Vooral voor dove kinderen is deze vorm van communicatie eenvoudig en zeer toegankelijk. Het geeft hen eenvoudig de gelegenheid om met de buitenwereld in contact te treden en hun blik en ervaring te vergroten. Dit zal de sociale integratie van hen zeer zeker gunstig beïnvloeden.

Er zijn gelukkig weer veel vrijwilligers bereid gevonden om te helpen koek te verkopen. De stichting hoopt op een geslaagde actie die ook dit jaar weer ondersteund wordt door Wilde Ganzen.

Het bestuur van de Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek doet een oproep doen aan mensen die, met hen, hulp willen bieden aan de kinderen daar en tijd en interesse hebben om deel uit te maken van het bestuur. Kijk hiervoor op de website of bel voor nadere informatie naar Chris van den Brink, 06-51571076.


www.domrep.nl

Meer berichten