Achilles turner Quintin behaalde eerste plaats op sprong

Achilles turners staand v.l.n.r. Rens Kafoe, Aiden van Andel, Quintin Uyttenboogaart en zittend v.l.n.r. Ruben Engels, Swen Loskamp en Collin van Andel. Foto: PR
Achilles turners staand v.l.n.r. Rens Kafoe, Aiden van Andel, Quintin Uyttenboogaart en zittend v.l.n.r. Ruben Engels, Swen Loskamp en Collin van Andel. Foto: PR

HENGELO/EDE - Turn- en gymvereniging Hengelo nam zaterdag 13 januari deel aan de eerste plaatsingswedstrijd in de divisie te Ede. Deze wedstrijd werd georganiseerd door turn- verenging Exalto uit Lunteren. Achilles deed met vijf jongens mee in instap en pupil en zij kunnen goed mee komen in de divisie wedstrijden.

Het was voor de jongens de eerste wedstrijd van het seizoen. In drie wedstrijden werd geturnd, waarbij in totaal meer dan vierhonderd turners deelnamen.De tweede wedstrijd was voor de Achilles-jongens. Op twee wedstrijdbanen en in een groep van 156 deelnemers wist Achilles zich goed staande te houden. Voor de eerste jaar turners instap werd er door Swen goed geturnd op voltige; hij stond hier op een vijfde plek. Ruben behaalde zijn hoogste score op vloer en brug als vierde; op sprong werd Collin heel mooi derde.
In de derde wedstrijd was het de beurt aan Aiden en Quintin. Deze jongens komen uit als pupil 2 en hebben duidelijk een moeilijkere oefenstof. In een deelnemersveld van maar liefst 32 jongens werd Quintin heel netjes zestiende met hoogste score op sprong, daar werd hij eerste. Aiden zijn beste toestel was op vloer hij werd hier al vijfde geplaatst.
De Achilles Heren bereiden zich voor op de tweede plaatsingswedstrijd door alle verbeterpunten nog eens aan te slijpen.

Meer berichten