Sluiting schuur Hummelo vanwege hennepplantage

Algemeen

HUMMELO – Donderdag 13 december besloot burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst een schuur aan de Broekstraat in Hummelo voor zes maanden te sluiten omdat er voor de tweede keer hennepplanten en productiematerialen zijn aangetroffen. Hennepteelt tast de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid aan. Burgemeester Besselink pakt deze criminaliteit daarom streng aan.

Op basis van de Opiumwet is het voor de burgemeester mogelijk op te treden bij het aantreffen van soft- of harddrugs in een (bedrijfs)pand. De burgemeester heeft de bevoegdheid om in dergelijke gevallen een perceel, of op het perceel aanwezige panden, tijdelijk te sluiten.

Inwoners kunnen helpen
De burgemeester kan ook de hulp van inwoners gebruiken bij de aanpak van illegale hennepteelt. Hennepkwekerijen veroorzaken gevaar en overlast voor de omgeving. Dan kan het gaan om lekkage, schimmel, stroomstoringen of in het ergste geval brand. Dat laatste bijvoorbeeld omdat er vaak illegaal stroom wordt afgetapt.

Mensen kunnen hennepteelt herkennen aan sterke aanhoudende vreemde geuren, voortdurend geluid van afzuiginstallaties, warmteafgifte (warme muren, vloeren, plafonds), (lucht)afvoeren uit een pand, aantreffen van hennepafval in kliko of container, voortdurend condensvorming op de ramen van een woning, voortdurende stroomstoringen (bijvoorbeeld knipperende lampen), kunstlicht (gloed van felle lampen) in een woning, dichtgemaakte ramen (rolluiken, folie) en bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen.

Meld verdachte situaties
Wie deze signalen herkent of vermoedt dat er in zijn of haar omgeving een hennepplantage is, kan contact opnemen met de politie via 0900-88 44 of anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-70 00. De politie is er ook voor vragen of als iemand zich zorgen maakt over een situatie in hun buurt. Bronckhorst is een veilige gemeente en daar maakt de gemeente zich samen met inwoners sterk voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden