De trotse Vrienden van de Bleijke bij hun nieuwe bus. Foto: Liesbeth Spaansen
De trotse Vrienden van de Bleijke bij hun nieuwe bus. Foto: Liesbeth Spaansen

Vierde Bleijke bus feestelijk in gebruik genomen

Algemeen

HENGELO – Het regende een beetje, maar dat kon de vaste groep chauffeurs van de Vrienden van De Bleijke niet verhinderen om buiten uitgebreid de nieuwe bus te bekijken die door Chris Limpers van autobedrijf Herwers werd gebracht woensdagmiddag 28 november.

Door Liesbeth Spaansen

Er was koffie, thee en gebak deze middag, maar voordat alles op was, kwam de nieuwe bus voorrijden. De chauffeurs en andere belangstellenden snelden naar buiten om de nieuwste aanwinst te bekijken. Deze bus was met weer meer nieuwigheden uitgerust, zoals een brede rolstoellift en inklapbare stoelen om een extra brede rolstoel te kunnen vervoeren.

De eerste bus kwam 2010, bij het veertigjarig bestaan. Dat was een groot feest, weten de vrijwilligers nog. Het artikel van Weekblad Contact van toen gaat rond. De Stichting Vrienden van de Bleijke, secretaris/penningmeester Jaap van Mourik, voorzitter Stef Disbergen en leden Wil Wagenvoort en Theo Jaaltink zijn trots op deze nieuwe, vierde bus. Voor de oude bus is een nieuwe bestemming gevonden. De Vrienden van Schavenweide nemen deze over.

"Stichting Vrienden van De Bleijke regelt dat mensen die thuis wonen naar de dagactiviteit kunnen komen. Zij regelden ook dat er destijds een bus kwam," weet bestuurder André Endeman. "De chauffeurs regelen het vervoer in poules. De gasten zien steeds vertrouwde gezichten. Deze actieve Vrienden van spannen zich uitermate in om dingen voor elkaar te krijgen. In de wensboom had iemand als wens om een dag mee re gaan met de chauffeur. Dat werd geregeld en het was een prachtige dag. Het is een leuke groep die klaar staat voor de kwetsbare ouderen." Naast de ritten voor de dagactiviteiten worden de bussen ook voor uitjes gebruikt, bijvoorbeeld naar de dierentuin of Intratuin of gewoon een rondrit door de Achterhoek waarbij een verteller mee gaat als begeleider.

André Endeman doet buiten bij de bus een woordje van dank aan de Vrienden van De Bleijke die het toch geregeld hebben dat er deze dag een nieuwe bus in gebruik kon worden genomen. "Het is niet zomaar iets, zo'n prachtige bus. Markenheem is er blij mee. Herwers Hengelo werkte ook mee om dit mogelijk te maken. De Vrienden van maken zich dienstbaar voor de mensen die hiernaartoe komen. Daar steken zij veel tijd in, dat is hartverwarmend, Bedankt!" Rieky Terhorst bedankte de vrienden eveneens hartelijk. "Zonder hen was dit niet mogelijk geweest."

De sleutels van Herwers werden ten slotte door Chris Limpers overhandigd aan Gert te Slaa. Tonnie Seesink ging die week als eerste met de nieuwe bus de weg op.

De sleutels werden door Chris Limpers (l.) overhandigd aan Gert te Slaa. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden