Modeflits tijdens eerste editie van Hengel Pakt Uut. Foto: Inge Slotboom
Modeflits tijdens eerste editie van Hengel Pakt Uut. Foto: Inge Slotboom

Hengel Pakt Uut beleeft succesvolle eerste editie

Bezoekers en ondernemers enthousiast over nieuw evenement.

Door Luuk Stam

HENGELO - De eerste editie van Hengel Pakt Uut smaakte op zondag 11 november naar meer. In en rondom zaal Jansen & Jansen kwamen enkele tientallen ondernemers uit Hengelo en omgeving samen om hun producten en diensten te presenteren. Ook waren er modeflitsen en presenteerde een raceteam zich aan het publiek.

Hengel Pakt Uut nam dit jaar de plaats in van de modeshow die voorheen in of bij de Remigiuskerk plaatsvond. De organiserende modegroep – bestaande uit zeven Hengelose ondernemers – vond het na acht jaar tijd voor een vernieuwde opzet en wilde met dit nieuwe evenement laten zien wat Hengelo als geheel te bieden heeft.
Flink wat Hengeloërs grepen die mogelijkheid aan, want de gehele zondagmiddag was er sprake van een gezellige drukte. Het toegestroomde publiek zag onder meer mode- en beautytrends, streekproducten en oude ambachten. Ook waren er demonstraties van waterontharders en konden de mensen genieten van verschillende proeverijen.
Buiten presenteerde het motorraceteam Performance Racing Achterhoek zich zoals bij een echte race. De snelle motoren trokken veel bekijks. Auto Ridderhof was present voor de liefhebbers van snelheid op vier wielen. Bezoekers en ondernemers keken na afloop terug op een geslaagde middag. Elise Wiendels van schoenmode Hermans: "Dit was zó leuk!"

Meer berichten