Verbazing en Blijdschap bij Jasmijn, Indy, Carlijn en Nadé bij een totaal onverwachte derde plaats. Foto: PR
Verbazing en Blijdschap bij Jasmijn, Indy, Carlijn en Nadé bij een totaal onverwachte derde plaats. Foto: PR

Bronzen medaille voor meisjesteam Achilles

HENGELO/DIDAM - Vier meisjes van gymnastiekvereniging Achilles uit Hengelo hebben zaterdagavond 3 november een clubteamwedstrijd geturnd in Didam. De meisjes derde divisie van Gymnastiekvereniging Achilles behaalden een bronzen medaille.

Het was nog even spannend of de wedstrijd voor Indy Hoftijzer, Nade Mombarg, Jasmijn Seubring en Calijn Achterstraat wel door zou gaan, omdat er helaas weer niet genoeg juryleden waren. Dank aan een van de twee juryleden van Achilles, Lies Bakker. Zij wilde na het jureren in Lochem aansluitend nog in Didam komen jureren en daardoor kon de wedstrijd doorgaan. Het onderdeel brug viel alsnog af vanwege te kort aan juryleden.
Na lang wachten mochten de dames starten op de vloer. Voor het eerst moesten zij een arabier-flikflak-salto en een vrije radslag turnen. Indy kreeg voor haar oefening op vloer een super cijfer. Nade mocht erna turnen, maar kreeg een flinke puntenaftrek vanwege onduidelijkheid over matjes op de vloer. Jasmijn en Calijn turnden een strakke oefening met de verplichte matjes. Een cijfer viel af van de vier dus ze kregen toch nog een mooie score als team.
Op sprong viel Nade helaas geblesseerd uit, wat een pechvogel deze dag. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed. De andere drie dames turnden een mooie sprong wat resulteerde in geweldige scores.
Hierna was de balk aan de beurt. Dit seizoen moet er voor het eerst naast de radslag en handstand ook een boogje geturnd worden en als afsprong een radslag-salto af. Dit was spannend en ook een beetje eng. De afsprong ging bij alle drie helemaal goed. Boogje ging bij Calijn goed, maar ze viel er helaas met een mooie handstand toch vanaf. Indy en Jasmijn bleven staan met een prachtige handstand maar vielen er met het boogje vanaf.
Ze hebben het super goed gedaan wat resulteerde in een gezellig feestje van de vier dames op het podium met een knap behaalde derde plek.
Gefeliciteerd meiden en Lies bedankt voor het jureren, Bo en Rosalie voor de support en trainster Jolien Groot Roessink voor het trainen.

Meer berichten