Voetbalwedstrijd SV Basteom. Foto: Liesbeth Spaansen

Basteom haalt uit bij FC Zutphen

Algemeen

Ruime en verdiende 5-1 overwinning

STEENDEREN - Basteom heeft de opgaande lijn van de laatste weken doorgezet in de uitwedstrijd tegen FC Zutphen. Op het kunstgras van de thuisploeg werd, niet eens geflatteerd, met 5-1 gewonnen.

Voorafgaande aan de wedstrijd lag dat niet direct in de verwachting, omdat de ziekenboeg met geblesseerde spelers flink gevuld is. Het was dus puzzelen voor trainer Theo Besselink om een succesvol team te formeren, maar hij slaagde daar prima in. Veel dank is daarbij verschuldigd aan de staf en spelers van Basteom O/19, die alle medewerking verlenen om dit mogelijk te maken.
Hoewel het jeugdteam gisteren een zwaar bevochten overwinning behaalde, stonden een dag later Alwin Aalderink (20ste min.) en Huub Rutjes (70ste min.) klaar voor hun invalbeurt en beide jongens deden dit meer dan goed. Alwin Aalderink kwam daarbij het veld voor Bauke Janssen die met een zware enkelblessure moest worden afgevoerd.
Basteom nam al snel in de wedstrijd het initiatief en kreeg twee mooie kansen, maar toch was het de thuisploeg die de score opende in de veertiende minuut, toen hun spits geen strobreed in de weg werd gelegd en simpel kon scoren, 1-0.

Basteom liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef goed voetballen, met als beloning de 1-1 door Danny van Wilsem en op slag van rust de 1-2 door Stijn Heitkönig. Kort daarvoor was een speler van FC Zutphen weggestuurd nadat hij een trappende beweging maakte naar een Basteom-speler.
Toen in de 60ste minuut Ries Heitkönig met zijn 25ste competitietreffer voor Basteom de stand op 1-3 zette, was de wedstrijd beslist. Zutphen kon, met een man minder, geen vuist meer maken en Basteom speelde de wedstrijd het laatste half uur rustig en foutloos uit. Daarbij creëerde de ploeg nog een aantal fraaie kansen en liet Huub Rutjes zijn scherpte voor de goal nog eens zien door twee keer aan het eind van een mooie aanval te staan en doeltreffend te zijn, 1-5 ook de eindstand.

Volgende wedstrijd:
Zondag 11 november Voorst 1 - Basteom 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark De Forst, Beelelaan 1 in Voorst.
Opnieuw een belangrijke wedstrijd voor Basteom, omdat de vierde plek op de ranglijst verdedigd moet worden. Zowel Basteom als Voorst hebben de laatste wedstrijden prima resultaten behaald met de daarbij behorende punten. Het verschil tussen beide teams is drie punten en bij winst kan Voorst langszij komen bij Basteom, dat alles in het werk zal stellen het niet zo ver te laten komen. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom. Komt allen, het is redelijk dichtbij dit keer.