Afbeelding

Basteom pakt punt bij Alexandria

Algemeen

STEENDEREN - Basteom heeft de uitwedstrijd tegen Alexandria uit Apeldoorn afgesloten met een 3-3 gelijkspel.

In de eerste helft leek het er nog niet op, dat Basteom een punt zou overhouden aan deze wedstrijd. Alexandria kwam scherper uit de startblokken en al in de tweede minuut was het raak met een kopbal na een corner, 1-0. Daarna kreeg ook Basteom enkele grote kansen op een doelpunt, maar uiteindelijk werd het vlak voor rust 2-0 voor de thuisploeg. Na rust pakte Basteom de zaken energieker aan, daar waar in de eerste helft duels meestal verloren gingen werden nu ook duels gewonnen en de wedstrijd leek te kantelen. Zeker nadat Ries Heitkönig de 2-1 op het scorebord zette na een mooie individuele actie. Alexandria moest terug en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar de ploeg kwam op 3-1, toen Danny van Wilsem een verdwaalde voorzet in eigen doel kopte.

Basteom herpakte zich echter en de ploeg bleef strijden voor meer en werd beloond. Huub Rutjes die in de 61ste minuut in het veld kwam, kreeg in de 78ste minuut een niet gemakkelijke kans, maar hij wist toch op overtuigende wijze het net te vinden en de spanning was terug in de wedstrijd, 3-2. Basteom ging goed door en ondanks het feit dat de laatste vijf minuten met tien man moest worden gespeeld (drie maal gewisseld en toch nog een blessure), viel in de 88ste minuut de meer dan verdiende gelijkmaker. Ries Heitkönig schoot een vrije trap van ruim 20 meter langs de goed opgestelde muur, met een fraaie krul in de kruising: 3-3.

De laatste vijf minuten moest met tien man worden gespeeld

Volgende wedstrijd
Zondag 28 oktober a.s. Basteom 1 – Be Quick 1, aanvang 14.00 uur: Sportpark Het Hooge Wessel. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Zowel Basteom als Be Quick staan in de middenmoot en een overwinning betekent min of meer aansluiting bij de subtop en de verliezer haakt voorlopig af. Ondersteuning van de trouwe supportersschare is dus zeker welkom.