Bugter, Blijenberg en van Bloois, kortweg BuBLBL, troubadours inc. Foto: Arie Cijfer
Bugter, Blijenberg en van Bloois, kortweg BuBLBL, troubadours inc. Foto: Arie Cijfer

Zonnebloem sluit zomer af met 'herfst'kleuren en muziek

STEENDEREN EN OMSTREKEN – Met twee activiteiten daags na elkaar, een autotocht door herfstkleuren zaterdag 22 september en een optreden van BuBLBL, troubadours inc. zondag de 23ste, sloot de Zonnebloem afdeling Steenderen de zomer af.

Autotocht door herfstkleuren
De meteorologische herfst was op 1 september al begonnen, de astronomische op 21 september. Van herfstkleuren was echter amper sprake; de herfstregen was er wel maar deed geen afbreuk aan een gezellige middag.
De chauffeurs, de meeste vrijwilliger-voor-een-dag, hadden de Zonnebloem-gasten van huis opgehaald. Vanaf de startplaats in Baak begonnen 25 auto's aan een rit van 60 kilometer lang. De routebeschrijving werd regel voor regel door een van de passagiers voorgelezen. Rechtstreeks van A naar B is weliswaar korter maar dan wordt er veel gemist. Smalle weggetjes, voor de een meer, voor de ander minder of helemaal onbekend, waren in de route opgenomen; om te genieten van het voorbij glijdende landschap.
Eindpunt van de toeristische route was een horecagelegenheid in Doesburg. De zaal vulde zich geleidelijk met zo'n 100 deelnemers die na anderhalf uur rijden wel toe waren aan een kopje koffie of thee. Na de gebruikelijke verloting-met-altijd-prijs werd het IJsselhoeve-buffet geopend. Koude en warme gerechten en ter afsluiting van het buffet en van de zomerse dagen, een ijsje.

BuBLBL houdt 'Vergeten vrienden' in ere
Marcel Bugter (gitaar, piano/keyboard en zang), John Blijenberg (zang en voordracht) en LeJo van Bloois (mondharmonica, percussie en zang), kortweg BuBLBL, troubadours inc. traden op bij de Theetuin in Vierakker. Zij brachten er hun programma 'Vergeten vrienden', onder andere voor een groepje Zonnebloem-gasten en vrijwilligers van de afdeling Steenderen.
BuBLBL heeft liedjes/covers van bekende singer-songwriters uit het Nederlandse taalgebied vanaf de jaren 60 'ingelijfd'. Zo eren zij Jules de Corte; de thema's van diens teksten zijn ook nu, 20 jaar na zijn overlijden, nog steeds actueel. 'Ook een liedje van Robert Long, Alex Roeka, Cornelis Vreeswijk en Jaap Fischer.
Het liedje, geschreven door de toen nog zwartgallige Hans Dorrestijn en vertolkt door Adèle Bloemendaal, met de regel '…Want een mens woont in zijn lichaam maar hij heeft het maar te huur …' laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Of '… Er bestaat geen medicijn tegen oud en eenzaam zijn' uit het lied Cirkels van Herman van Veen. BuBLBL eerde in hun optreden ook Thé Lau, Jacques Brel, Bram Vermeulen en Gerard van Maasakkers. De IJssel werd geëerd via Drs. P, 'Veerpont'.
De goede luisteraar heeft veel om (nog eens) over na te denken meegekregen van het optreden.


www.zonnebloem.nl/steenderen

Meer berichten