Leerlingen van Nieuw Leven drummen in Scheveningen met Cesar Zuiderwijk. Foto: Anita Bongers
Leerlingen van Nieuw Leven drummen in Scheveningen met Cesar Zuiderwijk. Foto: Anita Bongers

Slagwerkspektakel Four Horizons, 2000 Drummers aan Zee

Algemeen

STEENDEREN/SCHEVENINGEN - Vier slagwerkleerlingen van Muziekvereniging Nieuw Leven gingen zondag 9 september al vroeg met de trein, samen met twee begeleiders en ieder een djembe. Reisdoel was Scheveningen. Twee drummers waren met de auto gegaan omdat de drumstellen daar al eerder moesten zijn. De Steenderense muzikanten zouden tussen 2000 drummers zitten voor het Slagwerkspektakel Four Horizons, 2000 Drummers aan Zee met Cesar Zuiderwijk.

De trein ging naar station Den Haag centraal. Nog een stukje met de tram en daar was de zee. Na een flinke wandeling kwamen ze op de plek die van verre al te horen was: de groep drummers was al aan het oefenen. De djembe werd geïnstalleerd, de repetitie kon beginnen. Best spannend om samen met heel veel anderen te spelen. Dat klinkt heel anders dan de wekelijkse repetitieavond. Na de repetitie kon iedereen een uurtje iets voor zichzelf doen. De schoenen gingen uit en de broekspijpen omhoog, op naar de zee. Na de golven was het tijd voor een zandkasteel en na een uur liep iedereen terug naar zijn/ haar instrument.

Cesar Zuiderwijk stond klaar op het podium, het spektakel kon beginnen. Afwisselend speelden beroemde drummers een solo of deden de 2000 drummers mee aan verschillende stukken. Tijdens het concert werd naast het record om met 2000 drummers te drummer een poging gedaan om samen met alle publiek het record 'luchtdrummer' te verbreken. Als klap op de vuurpijl trad de Golden Earing op met Radar Love samen met de 2000 drummers. Moe maar voldaan werd begonnen aan de terugreis. Een lange dag maar een indruk die niet snel vergeten zal worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant