Dammers weer aan de slag

Algemeen

HENGELO - De damcompetitie's zijn weer begonnen. Zowel de onderlinge competitie bij de verenigingen als mede de KNDB competitie landelijk en provinciaal. Zaterdag 15 september was de eerste ronde van de Nationale Competitie waarbij wederom een aantal spelers van DCH achter de borden deelnamen.

In Nijverdal speelde Arnoud de Greef met DIOS 1 in de hoofdklasse A remise tegen Nijverdal. Het werd voor DIOS 1 een teleurstellende nederlaag van 15-5. DIOS 2 ontving thuis Witte van Moort 3 uit Westerhaar een wedstrijd in de tweede klasse B. De eerste ronde kenmerkte zich door veel afwezigen in verband met vakanties en werk in het buitenland van meerdere spelers. DIOS 1 kwam er al een te kort, maar DIOS 2 had er twee te weinig. Dit was doorgegeven en zij waren zo sportief om dan maar met acht tegen acht spelers te spelen. Net voor de aftrap van de wedstrijd kreeg teamleider Harry Vos te horen dat er nog een zich moest afmelden en DIOS 2 begon met 0-2 achter. Maar zowel Jaap Vos als Harry Vos met nog twee medespelers wonnen hun partijen en zodoende werd het 8-8. In deze klasse speelde ook DUO 2 uit Doetinchem en zij ontvingen thuis DES 3 uit Lunteren. In een gelijkspel van 10-10 behaalde de drie spelers van DCH de helft van de punten. Jaap de Vries en Rodier Evers die wonnen en Ben Okken speelde gelijk.
Dinsdag 18 september speelt DCH 1 haar eerste wedstrijd in Zevenaar.
In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld:
6 september: Jan Luiten - Jaap de Vries 0-2, Ben Okken -Wim Sloetjes 2-0, Henk Lansink - Arnoud de Greef 1-1, Gerrit Halfman - Harry Vos 0-2, Jaap Vos - Jan Bosch 1-1.
13 september: Jaap Vos - Gerrit Kreunen 0-2, Jaap de vries - Arnoud de Greef 0-2, Jan Bosch - Ben Okken 0-2, Han van Beek - Erik Brummelman 0-2, Berend Rossel - Henk Lansink 1-1, Jan Luiten - Gerrit Halfman 2-0, Harry Vos - Rodier Evers 2-0.
DCH speelt vanaf september op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant