Afbeelding
Advertorial

Lenting Buitenleven voor uw complete tuinaanleg.

Algemeen

HENGELO - Geboren en getogen Hengeloër Nils Lenting (40) is geen onbekende in het dorp. Bij elkaar opgeteld stond hij meer dan 25 jaar op het podium met de Grolschbusters en hij zet zich al een aantal jaren enthousiast in als vrijwilliger bij Handbalvereniging SV Quintus.

Door Liesbeth Spaansen

Nils houdt van het leven buiten, zijn bedrijf Lenting Buitenleven verwijst daar ook naar. Hij kwam daar achter nadat hij de opleiding tot bakker had afgerond en aan de slag ging in een bakkerij in Doetinchem. "Het werk was prachtig, maar het binnen zijn viel me erg tegen. Ik hield dat niet lang vol," weet Nils nog goed. "Ik had eerst ruim zes jaar gewerkt als stratenmaker in Hengelo en bleek toch echt meer een buitenmens. Bij het bedrijf van mijn oom, toen Atomica in Vorden, kon ik aan de slag in de folietechniek. Daar werkte ik vanaf dat ik een twaalfjarig jochie was als vakantiehulpje en leerde die jaren al veel over folie en folie lassen."

Voor zijn certificering in de metaal, afdeling kunststoffen ging hij naar de streekschool in Doetinchem en leerde daar alles over de techniek. "Ik werkte in Nederland en veel in Afrika voor de Duitse ontwikkelingsdienst.

Folies lassen voor wateropslag en dambescherming en het afdichten van stortplaatsen. Uiteindelijk ben ik voorman geworden." De laatste jaren timmert Nils Lenting steeds meer aan de weg met zijn eigen bedrijf. "Vanaf 2008 combineerde ik dat nog met werken in loondienst, ik werk bij Intratuin als zzp'er.

Ik begon er als vijverspecialist, maar verzorg nu de aanleg van gehele tuinen, inclusief bestrating en beplanting. In de vestigingen van Lochem en Almelo heb ik vijvers en straatwerk in de showtuin aangelegd."

Nils heeft hulp van Bertus Prins uit Laren die inmiddels alweer meer dan een jaar werknemer is bij Buitenleven. "We hebben samen bij Intratuin gewerkt." De werkplaats is op afspraak altijd te bezoeken om verschillende stalen folie te bekijken of tuinideeën te bespreken. Verder is alles maatwerk.

Lenting Buitenleven is een bedrijf waar veel mogelijk is voor de particulier. "Zij kunnen hun tuin laten ontwerpen en vervolgens aanleggen. Ook onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Kortom: Lenting Buitenleven voor uw complete tuinaanleg. Het lassen van vijverfolie is uitgebreid naar zeilmakerij. Ik maak nog steeds vijvers en zwembaden en nu ook verandazeilen en allerlei afdekzeilen, bijvoorbeeld voor aanhangers."

Telefoon: 06-23043852 E-mail: info@lentingfb.nl Website: www.lentingfb.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant