Pien Pon zal 11 augustus op een Ponette het Brommers kieken in de karke openen. Foto: PR
Pien Pon zal 11 augustus op een Ponette het Brommers kieken in de karke openen. Foto: PR

Pien Pon op Ponette opent Brommers kieken in de karke

Algemeen

STEENDEREN - De Remigiuskerk van Steenderen is op 11 en 12 augustus voor het vierde jaar op rij het toneel van Brommers kieken in de Karke. Deze bromfietstentoonstelling staat dit jaar in het teken van de Nederlandse bromfietsmerken. En dat er daarvan in de loop der jaren heel wat zijn geweest kunnen de bezoekers met eigen ogen zien want meer dan twintig merken zijn vertegenwoordigd.

Vanzelfsprekend kan ook de nodige kennis worden opgedaan over de geschiedenis van deze merken. Zo bestond ooit het merk Ponette, geproduceerd door de firma Pon uit Amersfoort. Dit bedrijf is beter bekend als importeur van Volkswagen. Een kleindochter van 'de man van het VW busje op de achterkant van een sigarendoos' is Pien Pon, thans directeur van het nieuwe Almense museum STAAL. Zij zal op 11 augustus op een Ponette de tentoonstelling officieel openen.
De Remigiuskerk in Steenderen is vier jaar geleden overgedragen aan de Stichting Oude Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. De kerkelijke gemeente blijft de grootste huurder, maar een plaatselijke commissie zorgt nu voor exploitatie en dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet.

Rondje om de kerk
Eigenaren van een (klassieke) bromfiets kunnen zich zaterdag 11 augustus tussen 10 en 11 uur opgeven voor een toerrit door de Achterhoek. Deze rit wordt georganiseerd door de Sparta bromfietsclub die ook met een stand aanwezig is op de tentoonstelling. Inschrijving voor toerrit, inclusief entree voor de tentoonstelling kost 6 euro. Op de zondagmiddag verzorgt Hotel Heezen op het marktplein naast de kerk een Streekproduktenmarkt met live muziek.

Openingstijden
De tentoonstelling is zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur. Entree 3 euro p.p. Kinderen onder 1 mtr gratis. De kerk is te vinden aan de Dorpsstraat 20.
Info: Menno Leistra 06-47080523 of Jan Bijvank 06-29585779

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant