De gerestaureerde kerkbanken bieden nu een prima plek om te genieten van een ijsje of andere producten van bakkerij Oude Wesselink. Foto: PR
De gerestaureerde kerkbanken bieden nu een prima plek om te genieten van een ijsje of andere producten van bakkerij Oude Wesselink. Foto: PR

'Hemels genieten' bij Bakkerij Oude Wesselink

Gerestaureerde kerkbanken op het terras

RUURLO - De Nederlands Hervormde Kerk heeft haar kerkbanken te koop aangeboden. Dit vond Bakkerij Oude Wesselink een mooie gelegenheid om er twee aan te schaffen. De banken zijn inmiddels gerestaureerd en geplaatst op het terras aan de dorpsstraat in Ruurlo. Zittend op zo'n historische bank kunnen bezoekers 'hemels' genieten van alle producten van Bakkerij Oude Wesselink.

Jaren 50
De banken zijn in de jaren 50 in de Nederlands Hervormde Kerk geplaatst. Ze zijn gemaakt van mahoniehout. Buiten dat de banken oersterk zijn, zitten ze ook nog eens erg lekker. De kerk dateert uit 1326 en is sindsdien het icoon in het Ruurlose straatbeeld. Het hemels genieten van ambachtelijk kwaliteit op een historische bank leek Bakkerij Oude Wesselink een leuke aanvulling op het terras.

IJs
Bij Bakkerij Oude Wesselink is het sinds een week mogelijk om op de banken te genieten van ambachtelijk vers gedraaid roomijsje. Schepijs gedraaid van pure grondstoffen, met verse ingrediënten, op een ambachtelijke manier. Hiervoor zijn originele Italiaanse ijsmachines aangeschaft. Samen met het vakmanschap en een gezonde dosis enthousiasme resulteert dit in zestien smaken room- en sorbetijs. Ook een assortiment ijscoupes mag natuurlijk niet ontbreken. De Ruurlose 'ijsmeisjes' van Bakkerij Oude Wesselink nodigen iedereen van harte uit om eens te komen proeven van deze producten. Tot en met 29 april krijgt men zelfs een gratis ijsje aangeboden in de winkel.

Meer berichten