Richard en Joke Jansen, Wilma en Marco Jansen. Foto: Willy Hermans
Richard en Joke Jansen, Wilma en Marco Jansen. Foto: Willy Hermans

Hengelo loopt uit voor Café De Jongens

HENGELO - Honderden belangstellenden kwamen zondag 8 april een kijkje nemen bij café De Jongens nadat de deuren waren geopend voor een open dag. De reacties waren unaniem lovend, iedereen ziet de vernieuwde zaak aan de Bleekstraat als een verrijking voor het uitgaansleven van Hengelo.

Door Willy Hermans

Nog geen jaar nadat het idee tijdens de Hengelose kermis was geopperd, is de opening al een feit. Een groep van tien vrienden richtte een maatschap op, die bestaat uit Erwin en Timo ten Kate, Arne en Frank Ridderhof, Marco en Richard Jansen, Edward Wijkamp, Niels Wentink, Raymond Jolij en Dave van Aken. De maatschap kocht café Marktzicht terwijl Richard en Marco Jansen het pand huren om café en zaal te runnen. De zaal zal nog worden verbouwd en vanaf oktober in gebruik worden genomen. Deze zal daarvoor in tweeën worden gedeeld zodat het zowel voor kleine als grotere groepen geschikt is. Niet alleen voor feesten en partijen, maar ook voor vergaderingen, bijeenkomsten of verjaardagen.

Iedereen kon zondag het nieuwe café bewonderen en zien dat het flink onder handen was genomen met een totaal andere uitstraling. Een nieuwe bar, een houten vloer, zitplaatsen, drie televisieschermen en zelfs een open haard, zodat alle bezoekers zich op hun gemak kunnen voelen.
De enorme toeloop overtrof alle verwachtingen bij uitbater Marco Jansen: "Wat een mensen, een bewijs dat Hengelo blij is dat deze zaak wordt voortgezet. De eerste reacties zijn overweldigend. We hebben gewoon de deuren opengezet, geen officiële handelingen of toespraken. Zo zijn mijn vader en ik allebei niet.
We zullen ons best doen ervoor te zorgen dat dit een aanwinst zal worden voor Hengelo. Een gezellige kroeg voor 18+ waar je rustig relaxed kunt zitten met straks ook een leuk zonnig terras.
Vooral Richard zal in de zaak staan als kastelein, ik sta er donderdags. Ons Eetcafé Jansen & Jansen is dichtbij, dus we kunnen makkelijk schakelen en pendelen. In het weekend zullen we personeel inzetten. Uiteraard gaan we regelmatig activiteiten op touw zetten en zal er vaak live muziek te horen zijn. Aanstaande zondag begint het direct goed met het Dweilfestival!"

Café de Jongens is op alle dagen behalve maandag geopend.


cafedejongenshengelo.nl

facebook.com/cafedejongenshengelo/

Meer berichten