Trees Schut en Gerrit Jan Temmink zijn de kartrekkers van de koffieochtenden in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst
Trees Schut en Gerrit Jan Temmink zijn de kartrekkers van de koffieochtenden in het Martinushuus. Foto: Alice Rouwhorst

Samen een kop koffie drinken is gezelliger

BAAK – "Door te starten, hopen we er achter te komen of er behoefte is en wat we eventueel nog meer kunnen doen", zegt Trees Schut. Hiermee doelt ze op de koffieochtenden in het op te richten Martinushuus.

Door Alice Rouwhorst

Aan de grote tafel in de sacristie van de kerk zit zij samen met Gerrit Jan Temmink met een vers gezette kop koffie en iets lekkers erbij gezellig te praten. Precies wat straks hun bedoeling is, maar dan met veel meer dorpsgenoten. "In eerste instantie zitten we hier, want met de huiskamer in het leegstaande kerkgedeelte moet nog begonnen worden. Maar in deze ruimte kunnen we elkaar al prima ontmoeten. Niet alleen voor een bakje koffie, maar als de behoefte er is kunnen we ook een gezelschapsspel doen of straks bij mooi weer jeu-de-boulen of buiten koffie drinken", zegt Gerrit Jan. Hij benadrukt dat het duidelijk om een vrije inloopochtend gaat. "De één heeft het na een half uurtje al gezien en de ander blijft tot het middaguur. Het is geheel vrijblijvend en voor iedereen, jong en oud." Daarnaast kan in de huiskamer op termijn weer een kleine Boekspot ingericht worden die, na het verdwijnen van de St. Martinusschool, is ophouden te bestaan. "We hebben al veel vrijwilligers die graag hier koffie willen komen zetten. Zal ik ze even noemen? Dat zijn, naast ons tweeën, Leo Kasteleijn, Henriëtte Niks, Ilonka de Beij, Hannie Groot Roessink, Ria Joling, Dianne Janssen en Miranda Franck. Heel veel vrouwen, maar gelukkig ook twee heren. Elke keer zullen er twee vrijwilligers aanwezig zijn. Zij en wij willen de koffieochtenden graag tot een succes maken", zegt Trees enthousiast. "Wie weet loopt het zo goed dat we om twaalf uur een gezamenlijke lunch er aan vast kunnen knopen. Dat zou toch heel gezellig zijn! Of dat we van hieruit andere initiatieven kunnen ontplooien. We zullen zien. Aan ons zal het niet liggen. Eerst maar eens starten. Wij hebben er zin in en hopen dat we veel mensen mogen begroeten", besluit ze.

Vanaf 27 februari is op elke dinsdag- en donderdagmorgen de koffieochtend van 10.30 tot 12.00 uur in de sacristie tegen een kleine vergoeding van één euro per kopje.

Meer berichten