Zilveren medaillewinnares Indy Hoftijzer, Lisa Klein-Bramel en Isa Sessink van Achilles. Foto: PR
Zilveren medaillewinnares Indy Hoftijzer, Lisa Klein-Bramel en Isa Sessink van Achilles. Foto: PR

Zilver voor turnster Indy Hoftijzer

HENGELO - Zondag 4 februari mochten de turnsters vierde divisie van Gymvereniging Achilles: Lisa Klein-Bramel, Isa Sessink en Indy Hoftijzer hun tweede plaatsingswedstrijd turnen in Doetinchem.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Isa en Lisa. Beide meisjes waren afgelopen week ziek maar stonden er deze ochtend wel en hebben desondanks een goede wedstrijd geturnd. Lisa scoorde met haar vloer- en balkoefening goede cijfers. Isa turnde op de balk een goede oefening. In totaal werd Lisa 21ste en Isa en 25ste. Op naar de volgende voorronde.

Indy Hoftijzer turnde in de tweede wedstrijd in de D1. Ze begon de wedstrijd met de oefening aan de brug. De vorige wedstrijd liet ze hier wat punten liggen maar deze dag liet ze een zeer mooie oefening zien. Dit resulteerde in een hoge score en een eerste plek op dit onderdeel. Op de balk turnde Indy een nette oefening. Ook op dit onderdeel eindigde ze als gedeelde eerste. Na lang wachten mocht ze haar oefening op de vloer laten zien. Ze deed het goed maar hier en daar kon het allemaal nog net wat netter. Tot slot was de eerste sprong, na wat oefenen met de streksalto en overleg met de trainster, toch een 'gewone' salto; de tweede een overslag over de kast. Bij dit onderdeel is nog wel wat te verbeteren en kunnen de puntjes op de i gezet worden voor de volgende keer. Uiteindelijk leverde deze wedstrijd een mooi resultaat op voor Indy. Ze behaalde een tweede plek en mocht naar huis met een zilveren medaille.

Op naar de laatste plaatsingswedstrijd op 18 maart in Doetinchem.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten