Prins Sil verkoos zijn moeder Gerda – Elvis – te Stroet tot best verklede Keidarper. Foto: Luuk Stam
Prins Sil verkoos zijn moeder Gerda – Elvis – te Stroet tot best verklede Keidarper. Foto: Luuk Stam

Keidarp viert carnaval met prins Sil en Q-music

KEIJENBORG – Op veel plekken in Nederland barst komend weekend het carnaval los, maar in Keidarp – zoals Keijenborg in carnavalstijd heet – was het afgelopen weekend al feest. Onder leiding van prins Sil, zijn prinses Emily en zijn adjudant Tim vierden enkele honderden Keijenborgers op zaterdag 3 februari het carnavalsfeest in Coens Tapperij, de residentie van carnavalsvereniging De Keidarpers.

Door Luuk Stam

De zaterdagmiddag stond hier in het teken van het kindercarnaval. Ook vrijdagmiddag gingen de deuren al open voor de jeugd tijdens het carnaval in samenwerking met de St. Bernardusschool. Voor de afsluitende zaterdagavond – voor velen het hoogtepunt van het carnaval in Keidarp – waren de mannen van Q-Music uitgenodigd. Zij lieten de nodige foute hits door de speakers klinken.

De in bonte creaties uitgedoste Keijenborgers vieren deze zaterdagavond hun feestje in de met gekleurde ballonnen sfeervol aangeklede feestzaal. Onder de bezoekers zijn onder andere verpleegsters, hippies en Duitse Heidi's. Ook een Pokémon en een American Football-speler ontbreken niet. De leden van de Raad van Elf van De Keidarpers zijn aanwezig. En uiteraard zijn ook de dansmarietjes van de partij.

Tussen al die feestvierende dorpsgenoten geniet prins Sil met volle teugen. Ook de familie van zijn prinses Emily is naar Keijenborg gekomen om deze bijzondere avond mee te vieren. Ze zien hoe 'hun' prins opgaat in de festiviteiten. "Vanmiddag bij het kindercarnaval was het al hartstikke druk", vertelt hij. "We hebben aan één stuk door de polonaise gelopen."

Ook deze avond eindigt niet zonder polonaise. Als het er echt bijna opzit, krijgt de prins de taak om de best verklede Keidarper van de avond te kiezen. Die eer gaat uiteindelijk naar zijn moeder. Compleet met zwarte pruik met grote bakkebaarden en een opvallende zonnebril mag Gerda – Elvis – te Stroet op het podium van Coens Tapperij de bijbehorende beker in de lucht steken.

Daarmee komt er voor deze avond een einde aan het carnavalsfeest dat sinds 2014 dankzij De Keidarpers terug is in Keijenborg. De zaterdagavond is steevast gezellig druk, al biedt de residentie de ruimte voor nog heel wat meer mensen dan de ruim 200 die er nu waren. "Je kunt nog 200 man meer willen hebben, maar de vraag is of het dan ook een mooier feest wordt", geeft president Jan Kemp aan. "Het gaat ons om de sfeer en die is hier heel erg goed."

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten