Turnsters derde divisie Achilles in Doetinchem. Foto: PR
Turnsters derde divisie Achilles in Doetinchem. Foto: PR

Brons voor Jasmijn Seubring

Algemeen

HENGELO/DOETINCHEM – Zaterdag 16 december mochten de turnsters derde divisie van Achilles Jasmijn Seubring, Nade Mombarg en Calijn Achterstraat en in de middag Bo Groot Roessink hun tweede plaatsingswedstrijd turnen.

Trouwe supporter en tevens ook turnster Indy Hoftijzer was mee. De dames begonnen op rekstok. Calijn turnde een betere oefening als in de eerste wedstrijd, doordat ze nu alle elementen inclusief de kiep achter elkaar door turnde. Maar deze werd helaas niet zo hoog gewaardeerd. Dit zal nog geëvalueerd worden, zodat de laatste puntjes op de i gezet worden voor de volgende wedstrijd. Nade turnde weer een nette oefening met ook de kiep erbij in en werd goed beloond met de zesde plek. Jasmijn turnde weer super strak en zonder de kiep kreeg ze toch nog de vijfde plek op rekstok.
Door naar de balk. Hier was het voor Jasmijn en Nade stuivertje wisselen. Ze bleven beiden staan en dit resulteerde nu voor Nade in een vijfde plek en voor Jasmijn een zesde plek. Calijn viel helaas van de balk af, maar turnde de oefening wel netjes en strak af en kreeg de tiende plek.
Bij de vloeroefening lieten de dames zien wat ze in huis hadden. Nade turnde netjes, Jasmijn turnde met een geweldige strakke oefening naar de tweede plaats en Calijn met een even strakke oefening met 0.05 erachter naar de derde plek.
Als laatste kwam de sprong. De streksalto's vlogen het publek om de oren en zorgde er voor dat Jasmijn met een mooie verdiende bronzen medaille naar huis ging, Nade als vierde en Calijn als zevende.

In de tussen tijd waren Bo en Rosalie de juryleden gaan helpen want er was een groot tekort aan vrijwilligers en juryleden. Dit resulteerde 's ochtends in bijna een afzegging van de laatste wedstrijd waar Bo in mee deed. Dit kon toch niet waar zijn. Maar gelukkig, uiteindelijk waren er toch nog genoeg juryleden om de wedstrijd te kunnen jureren.
Helaas zijn er binnen alle turnverenigingen bijna geen juryleden meer te krijgen. Ook gymnastiekvereniging Achilles kampt met dit probleem. Daar zijn inmiddels de hoofden bij elkaar gestoken. Zij vragen dan ook aan leden, ouders of andere geïnteresseerden, om als het ze leuk lijkt om een jurycursus (kosteloos) te gaan volgen en mee te helpen tijdens wedstrijden met jureren (tegen een vergoeding), een mail te sturen naar info@achilleshengelo.nl. Dan nemen zij contact op. De cursus start in het voorjaar van 2018.

Door naar de wedstrijd van Bo. Ook zij had een supporter, Nade. Haar eerste toestel was de sprong. Met inturnen lande ze met de tsukahara op de enkels waardoor ze in de wedstrijd alleen een overslag heeft gesprongen. De brug ging beter dan in de vorige wedstrijd en de uitgangswaarde ging dan ook van een 3,4 naar een 4,0. Knap gedaan dus. Als derde toestel kwam de balk. De opsprong ging perfect, de sprongenserie ging niet achter elkaar door maar die turnde ze even later alsnog. Helaas viel ze er met de pirouette af, het was verder een strakke nette oefening. De vloer ging super en ook alle onderdelen werden geturnd. In totaal is Bo 18de geworden van de 40 en heeft ze het weer geweldig gedaan.

De meiden staan er goed voor, op naar de laatste plaatsingswedstrijd op 27 januari in Winterswijk. Rosalie en Bo super bedankt voor het helpen van de jury en na een lange dag voor de dames weer fijn naar huis met een trotse trainster Jolien Groot Roessink.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant