Prins Dennis de eerste. Foto: Luuk Stam
Prins Dennis de eerste. Foto: Luuk Stam

Peardeknuppels presenteren prins Dennis

Algemeen

HENGELO De leiding over Knollendarp is dit carnavalsjaar in handen van prins Dennis de eerste. Dat blijkt deze zaterdagavond op de elfde van de elfde tijdens de jaarlijkse pronkzitting in de tot de nok toe met feestvierders gevulde residentie café De Zwaan. Dennis verzamelde meer stemmen dan medekandidaat Gerdo en mag daarom de scepter overnemen van zijn voorganger prins Melvin de eerste.

Door Luuk Stam

Hengeloër Dennis Leidelmeijer (31) gooide in de aanloop naar de prinsverkiezing dan ook alles in de strijd. Zo liet hij onder meer een special spandoek compleet met Trumpiaanse teksten maken, dat zelfs nog even bij de buren uit Keidarp hing. "Ik werk zelf bij een multimediabedrijf en daar vonden ze dat zo'n spandoek er ook bij hoort", vertelt hij lachend. "Dat is ook wel een beetje zo. Ik vind het mooi dat ik het uiteindelijk ook geworden ben."

Ter ere van de nieuwe prins knalt er in het café een kanon met gele confetti. Daarna verhuizen de grotendeels in het thema 'patser' verklede aanwezigen naar buiten voor het echte vuurwerk. De Peardeknuppels vieren met prins Dennis alweer de negende leider van de carnavalsvereniging op rij. Prins Arjen had in 2010 de primeur. Daarna volgden prins Geert, prins Niels, prins John, prins Joris, prinsZes Rowan, prins Wesley en prins Melvin.

Prins Dennis kan voor het allereerste feestje onder zijn leiding deze zaterdagavond rekenen op de hulp van niemand minder dan Def Rhymz. De Surinaams-Nederlandse rapper stond in 2001 wekenlang bovenaan de hitlijsten met zijn nummer 'Schudden'. De volgers van De Peardeknuppels blijken die nummer 1-hit in ieder geval nog niet te zijn vergeten, want tijdens het optreden van de rapper gaat het dak eraf.

Knollendarp zal onder leiding van prins Dennis in februari volgend jaar drie dagen carnaval vieren. Dat begint op vrijdag 9 februari met kindercarnaval en een feestavond in de tent bij café De Zwaan. Zaterdag 10 februari begint met een kroegentocht waarna het opnieuw feest is in de tent. Op zondag 11 februari is er de al bijna traditionele carnavalsoptocht. Het carnaval in Hengelo sluit na deze optocht af met Hengelo Draait Door.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant