Frans-Olav Koekkoek in het achterhuis van de ‘Heeren van Bronckhorst’. Foto: Liesbeth Spaansen
Frans-Olav Koekkoek in het achterhuis van de ‘Heeren van Bronckhorst’. Foto: Liesbeth Spaansen

Antiquairs en Juweliers Heeren van Bronckhorst stopt in jubileumjaar

Algemeen

BRONKHORST – Frans-Olav Koekkoek en Evert Warffemius openden op 27 november 1992 de antiekzaak 'Heeren van Bronckhorst', dit jaar 25 jaar geleden. Echter aan het eind van dit jubileumjaar wordt de deur gesloten. De speciale verkoopexpositie in de winkel en het achterhuis is inmiddels geopend.

Door Liesbeth Spaansen

"Zo zie je maar wat er kan veranderen in een paar jaar tijd," vertelt Frans-Olav Koekkoek in de 'Heeren van Bronckhorst', waar hij sinds het overlijden van zijn echtgenoot en partner Evert alleen werkt.

Frans, die oorspronkelijk uit het Gooise Laren komt, studeerde logistiek en rechten in Den Helder aan het Koninklijk Instituut Marine (KIM) en was jaren beroepsofficier. Na het behalen van zijn kandidaats bedrijfseconomie ging hij in 1985 het bedrijfsleven in bij Nedcon in Doetinchem.

In 1989 leerde hij Evert Warffemius kennen. "Evert was horloge- en klokkenmaker, maar ging aan het werk bij Simons Juweliers in Amsterdam," blikt Frans terug. "We zochten in deze regio een woning, met een combinatie van wonen en werken. De vader van Evert zag in 1991 bij een bezoek aan Bronkhorst het pand van de dichter Willemien Bosch te koop staan. Wij hebben het toen verbouwd en in 1992 zijn we geopend." Evert behaalde in 2015 zijn certificaat 'register taxateur kunst, antiek en inboedelgoederen'.

Dit jaar had een feestelijk jaar moeten zijn, maar helaas overleed Evert na een ziekbed op 6 oktober 2016. "Sindsdien run ik de antiekzaak, maar het valt me tegen alleen. Nu ik 66 jaar ben en pensioengerechtigd, heb ik uiteindelijk besloten toch te stoppen. Ik blijf wel bemiddelen op het gebied van kunst- en antiek, maar de winkel en woning gaan in de verkoop. Ik zoek een appartement in een mooie stad. De jaarlijkse verkoopexpositie is daarom nu ook een opheffingsuitverkoop. Op alle objecten uit de collectie geef ik korting. Iedereen is van harte welkom. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van alle klanten van de afgelopen 25 jaar."


Zie de advertentie voor meer informatie.

www.heerenvanbronckhorst.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden